Lovna kinologija > Odgoj i školovanje lovačkih pasa

Krvni trag u praksi

<< < (24/82) > >>

Štef:
 Odlično kaj ste našli grlo. Jel to bio prijatelj kaj ga ja znam?
Gdje je pogodio grlo? Jel barem otišao po vreču hrane za psa?

dean:
Mislim da ne znaš kolegu koji je pucao, a ovog punog savjeta možda i znaš.
Pogodak je ispao školski, 2 prsta iza plećke. Nije kolega otišao po vreću hrane za psa, jer i kad je pucao na srnjaka smo zajedno bili na čeki. Bude skuhao idući vikend nekaj za ekipu, to je isto for jer nam je to izgovor za druženje.
Srnjaka sma ja spazio, osmotrio, i navigao ga da puca jer je kolega zaboravio dvogled, a kako mu je to prvi srnjak malo ga je prao adrenalin, pa mi jekasnije rekao da je samo mene slušao i nije gledao kaj srneći komad ima na glavi. Mladi srnjak, taman za kakvog smo imali dozvolu.

Huntercro:
Čestitam, to je vrijedno spomena

dean:
Sve smo odradili kako spada. Nakon pucnja prijavili sve lovniku i provoditelju LGO-a. I taj događaj smo kolega i ja zajedno proživjeli. A kaj veći gušt nego podijeliti sa kolegom lovcem i prijateljem.

Nikola Vojinovic:

--- Citat: dean - 19. 05. 2008. 08:55:26 ---Potraga nije bila duga, ali je bitno napomenuti kako sam ja vjerovao da je srnjak otišao uz brijeg i nakon 50 metara se javio, ali sam u potrazi slijepo vjerovao psu. To je dobitn akombinacija, i naravno trening. Jedno 20-30 umjetnih potraga, i tko zna koliko vlečki.

--- Kraj citata ---
U 90% slucajeva, dobro ranjena divljac ce uvek bezati nizbrdo! Desi se da pokusa uzbrdo, ali kako to zahteva vise napora, ubrzo odustaje... Po meni, ranjena divljac koje je uspela da se penje duze vreme ili da predje neku prepreku, tesko se nalazi...

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

[*] Prethodna stranica

Idi na punu verziju