Lovna kinologija > Odgoj i školovanje lovačkih pasa

Krvni trag u praksi

<< < (32/82) > >>

KOBI:
Ja mislim da to sve diktira situacija na terenu i dobra procjena je najvaznija...
Ovo stoji da se treba i lovac istrenirat ali valjda je pjesnik mislio u smislu te neke procjene pogotka i tezine ranjavanja itd.
Ako je krvarenje toliko obilno a zvuci ne izgledaju poput skljocanja kljova il zubi u drustvu jos jednog lovca i s dobrim reflektorom nije problem ici traziti al vec ako je rijec o komadu 100+ tada je pas jedino rijesenje ili cekat sutradan sto opet zavisi od godisnjeg doba pa i te etike koja ne bi trebala dovodit u pitanje potragu il cekat drugi dan dok divljac krepaje u mukama.
Najbolje je to odma rijesit.  z10

dean:

--- Citat: jura22 - 16. 05. 2009. 13:02:08 ---sad ga i ti hebeš...nebi ni ja išao po psa, da je trag dug i 100 metara, ako se dobro vidi krv...eventualno ako sam stvarno blizu kuće i da mi pas nije imao kontakt sa mrtvom divljači...

--- Kraj citata ---
A kako tko zna koliko trag bude dug...
Digneš divljač koja je zalegla i onda si sutra produžiš potragu za ohoho...

Huntercro:
imao ja obučenog brakjazavačara ali je nesretnim slučajem otišao u vječna lovišta sa 4 godine

draganco:
Jos kada uspes naci zaleglu Svinju a ona lezi s skupljenim nogama pod sebe.
E onda nastaje praksa, ma nista bez Psa krvoslednika!

Štef:

--- Citat: draganco - 16. 05. 2009. 22:44:12 ---Jos kada uspes naci zaleglu Svinju a ona lezi s skupljenim nogama pod sebe.
E onda nastaje praksa, ma nista bez Psa krvoslednika!

--- Kraj citata ---

E, kad nađeš svinju sa skupljenim nogama pod sobom onda prvo još jedan iza uha pa onda dalje!  ;)

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

[*] Prethodna stranica

Idi na punu verziju