Lovna kinologija > Odgoj i školovanje lovačkih pasa

Krvni trag u praksi

<< < (42/82) > >>

Nosler:

--- Citat: Antezg - 19. 01. 2010. 16:45:47 ---Je Zorane istina-ali u praksi nikad nije sve idealno-po zimi smrzne,po ljeti je vruće,pa padne mrak itd. A što ako se radi o netrofejnom grlu npr. prasetu, nazimetu,košuti...-da se ide čekat 8-10-12 sati meso se pokvari i cjela potraga gubi smisao.
Slažem se da je bolje pričekati,ali ponekad jednostavno nije moguće...

--- Kraj citata ---
Slazem se 100% sa tobom!! teaa
Meni taj "krvni trag" nije neki sport nego pokusaj da se divljac sto prije nadje i okonca patnja. Sve u svemu,mislim da su tu vazni i dobar pas a i pripreme na mjestu nastrela prije nego sto se krene.
Za mene je sat vremena cekanja sasvim dovoljno. Bar po ovom sto sam do sada vidjeo...
Naravno,neko voli drugacije ili misli da treba tako pa bi bilo fino da se to i objasni jer je tema skroz interesantna a ranjavanja se desavaju(prije ili kasnije) svakom!

scaut:
Poštovanin kolega pišem ovo iz osobnog iskustva.Krenuo sam u potragu za sat vremena nakon nastrela,srnu sam digao nakon 300 metara otišla je još 300 metara  tako jedno četiri puta tek je onda malaksala.Da sam krenuo sat kasnije vjerojatno bi uštedio bar 600 metara

Nosler:

--- Citat: scaut - 19. 01. 2010. 18:03:21 ---Poštovanin kolega pišem ovo iz osobnog iskustva.Krenuo sam u potragu za sat vremena nakon nastrela,srnu sam digao nakon 300 metara otišla je još 300 metara  tako jedno četiri puta tek je onda malaksala.Da sam krenuo sat kasnije vjerojatno bi uštedio bar 600 metara

--- Kraj citata ---
A sto niste ili pustili psa da je zaustavi ili pucali ranije?! Vidim da vam pas odlicno prati trag ali ocekuje se isto od nas vodica da korektno procjenimo situaciju.

Zoran:
Antezg&Nosler

vaša zadnja dva nekuzim ništa?
koja je bit uopce onda potrage?

za mene je (krv)potraga samo zbog toga da nema neki leš u lovištu i da se bolesti ne šire itd,,,
a zbog mesa i trofeja mislim da se zbog tih stvri naj manje pasmine uzgajale!

jer da je to razlog nevjrujem da bi svaki LOVOZAKUPNIK morao imati krvosljednika u lovištu?!?!?!?!?!?

jer bi se i drzavi itd, jebalo zivo šta se izgubio trofej, ili sta se meso pokvarilo?

stvr je neka druga po sve sudeci,, a krvosljednika upotrebavati za zbog mesa to je relativno!

----------------------------------------------
a sad bi mogli sa onim sranjma pucanje na velike daljine pa nepase strelcima zakom sto 100metara!
PA nepaše ovo pa ono!

ili ja tumacim tako te zakone da su na strani divljaci ili ih tako gledam,, da nebude ranjavanja kad se puca na velike daljine,,
ili gledam tako da krvosljednik mora da nađe divljac da se bolesti ne šire!
da se leš adekvatno sanira!

mislim da bi se trebalo više malo gledati o kojoj se temi radi i šta taj naziv uopce znaci!
a ne da je krvni trag neka potraga za trofejom ili za mesom!

Zoran:

--- Citat: scaut - 19. 01. 2010. 18:03:21 ---Poštovanin kolega pišem ovo iz osobnog iskustva.Krenuo sam u potragu za sat vremena nakon nastrela,srnu sam digao nakon 300 metara otišla je još 300 metara  tako jedno četiri puta tek je onda malaksala.Da sam krenuo sat kasnije vjerojatno bi uštedio bar 600 metara

--- Kraj citata ---

ja dragi moj presvjetli covjece ali to nije krvi trag!
za tako nesto trebas neku drugu temu otvoriti!
to ce svaki pas ali svaki pas da napravi!!!!!

ako smo strucni znamo da ta recimo divljac ima i zljezde koje u tim situacijam se jako luce i bla bl abla bla
pa ti radis to 20 godina a ne ja!

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

[*] Prethodna stranica

Idi na punu verziju