Lovna kinologija > Odgoj i školovanje lovačkih pasa
Krvni trag u praksi
Goran:
Ovo je bas lijep ducan sa jako prijatnim ljudima i dosta dobrim izvorom robe i jako dobrim cijenama. Usluzni ljudi a Roesler titan i tikka cijene nisu za bacit. bas lijepo iznenadjene u prolazu kroz sloveniju. ugodno iznenadjenje i lijep izbor robe- kupio sam par sitnica i malo sae popriocao sa ljudima koji tu rade. zagi
jura_:
Kako pravilno postaviti krvni trag za obuku. KOliko krvi, kako često? Može netko napisati osnovna načela kojima se voditi pri postavljanju umjetnog krvnog traga. Na koliko star trag obučavati psa? Kako vremensku uvjeti utječu obuku, tj. dali trag postavljati navečer pa ujutro voditi psa, ili je boje postaviti tjekom dana pa psa navečer voditi?
Trenutno sam počeo obučavati štene brak jazavčara od 10 mjeseci, i ima več 10 do 15 umjetnih krvnih tragova odrađenih uspješno. Uglavnom su bili duljine do 250m i sa cca 1dcl krvi te starosti do 4 sata.
Nebi ga volio krivo učiti pa bi volio čuti kako to radite vi koji ste iskusni.
Hvala unaprijed
Laufer 223:
Nabavi knjigu Dr. Ervin Varga Pas krvosljednik izdanje Lovačka knjiga Zagreb 1958. Izuzetna knjiga za obuku krvosljednika.
jgm:
--- Citat: jura_ - 10. 06. 2017. 21:48:08 ---Kako pravilno postaviti krvni trag za obuku. KOliko krvi, kako često? Može netko napisati osnovna načela kojima se voditi pri postavljanju umjetnog krvnog traga. Na koliko star trag obučavati psa? Kako vremensku uvjeti utječu obuku, tj. dali trag postavljati navečer pa ujutro voditi psa, ili je boje postaviti tjekom dana pa psa navečer voditi?
Trenutno sam počeo obučavati štene brak jazavčara od 10 mjeseci, i ima več 10 do 15 umjetnih krvnih tragova odrađenih uspješno. Uglavnom su bili duljine do 250m i sa cca 1dcl krvi te starosti do 4 sata.
Nebi ga volio krivo učiti pa bi volio čuti kako to radite vi koji ste iskusni.
Hvala unaprijed
--- Kraj citata ---
Pas je još mlad, zato nemoj preterivati, osim ako češ ga imat isključivo za krvni trag. I pamti: uvek na kraju traga mora nači divljač (dovoljno je i glava).
Ja sam to radio, kao za ispit. 2 dl krvi za 1km traga, sa 2 okuke od 90°. Na trag sam ga vodio nakon 24 sati.
Tragove sam pravio 2- 3 puta mesečno.
grom:
--- Citat: salic - 31. 07. 2016. 22:27:12 --- Poštovanje. Da li netko zna gdje se može nabaviti kožni povodac za krvosljednika?
--- Kraj citata ---
Kupiš kvalitetnog konopa na metre koliko ti treba pa napraviš po želji,metalne zakačke ovakve onakve imaš u svakoj boljoj željezariji.
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju