Lovna kinologija > Odgoj i školovanje lovačkih pasa

Njemacki kratkodlaki pticar - pomoc

<< < (5/6) > >>

antoniog:
Ako je divljač mrtva onda nije problem ,meni je jednom labrador donio nastrijeljenu patku ,nastrel  je bio u krilo ,kad  je pas patku ispustio pred mene,   patka je odma zbrisala u vodu i zaronila.

PinzHunter:

--- Citat: zvane6 - 07. 02. 2011. 21:33:20 ---Može jedna kratka priča, oko ptičara, a radi se o Vajmarskom ptičaru. Taj pas ima položeo od ispita sve što se položit može, a koliko znam pas odlično goni svinju, radi fermu na svu nisku divljač i odličan je na krvnom tragu. ime mu je Gandalf i mislim da će te ga po tom imenu nači negdje na internetu i vidjeti slike njegovog rada.

--- Kraj citata ---

vidim da je post dosta star ali ipak odgovaram pa da usput i ja nešto saznam.veliš goni divlju svinju??? jesu oni uopšte sljedoglasni?

šokac:
Naravno da su sljedoglasni .
Zar nisi nikada vidio ptičara da u polju potjera srnu ?
Što se tiče svinja dosta su rijetki ptičari koji rade .
Vani je to dosta češće , vidi ih se po lovačkim dvd .
Kod nas rijeđe ali ja sam imao priliku loviti sa jednim
oštrodlakim njemcom koji je bio strašan svinjar .
Pas je bio iz uzgajivačnice Od Sirača sin od jedne njihove stare šampionke .
Slabo pratim ptičare pa se više nesjećam kujinog imena . Uglavnom pas je bio
stvarno poseban . Uopće nije pratio trag nego jednostavno zastane
stoji dignute glave i onda direkt u šikaru odakle je dobio miris .
Puno puta posječen i puno je svinja pred njim odstrjeljeno .
Samo ruku na srce odgojio ga je čovjek koji je velik dio svog života
proveo u šumi .

antoniog:
Moja kratkodlaka njemica radi sve vrste lovova u nedjelju su se imali uvijeriti i neki formaši kako kuja sljedoglasno goni zeca i srnu ( jer ih je puno lovište ) nije dugačka i ja joj nebranim da goni svu vrstu divljači ,čak su me zafrkavali da bi se pokraj nje mnogi goniči mogli posramiti.

Kohorta:
Molim pomoć!Kupio sam štene NKP-a (moj prvi pas) starosti 10 tjedana,zanima me kada započeti sa osnovnom obukom a kada sa radnom.Unaprijed zahvaljujem

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

[*] Prethodna stranica

Idi na punu verziju