Lovna kinologija > Odgoj i školovanje lovačkih pasa
OBUKA PASA OD NAJRANIJE DOBI
tar:
Uvijek na početku treba raditi na samopouzdanje! Da imaš extremnog pljenaša, uzimaju mu plijen više nego što mu puštaš, uništiš mu volju samo tako!
Ideerp:
Ovi klikeri,stavljanje prepreka do hrane štenetu i pustanje zvukova na MP3 su mi,uz poštovanje,smiješni,prijatelj mi ima oštrodlakog istarca,"extremnog pljenaša",kojem vadi zeca iz usta sa Mechanix rukavicama,koji napada ostale pse kad ima tog zeca,po meni agresivan pas,ja i ti ne možemo imati istoga psa jer su velike razlike između dviju jedinki,ali si vjerojatno iskusniji jer je ovo meni prvi pas kojeg sam sam odgojio(imao sam već odraslog) i jer mi vjerojatno po godinama možeš biti otac,uspoređivanje obuke ptičara i belgijskog ovčara po meni nema smisla jer ovčar nema nikakve nagone kao ptičar,koje treba buditi na pocetku obuke i usavrsavati tijekom obuke,pod divljak ja i Mlađo mislimo na štence koji su aktivniji i znatiželjniji od ostalih te da su perspektivniji za obuku i lov od ovih sramežljivijih,GPS i teletakt nisu nužno povezani a teletakt nije zakonom zabranjen jer ne bi bio u prodaji,ako je zabranjen dokaži(članak zakona koji to brani),danas imam "divljaka" sa nepunih 10 mjeseci koji je spreman za lovnu sezonu i u kojeg imam povjerenje i kontrolu
Gabro:
Svaka čast za obuku, svakako je milina vidjeti odlično obučenog psa u lovu 1liga
Ali ako pas nije okočen s kvalitetama koje ga čine vrhunskim (nos,volja,stil....) on če bit samo prosječan lovni pas, doduše dobro obučen i ugodan lovni pratioc. Velika je razlika između dobrog i vrhunskog lovačkog pasa. Ovih zadnjih je jako malo, iako puno ljudi tvrdi da ima "vrhunske" pase, eno i oglasi su ih puni ali ja mislim da malo ljudi zaista zna šta je vrhunski pas
tar:
Zabranjeni postupci u svrhu zaštite životinja9
Članak 5
tar:
7. koristiti tehničke uređaje, pomoćna sredstva ili naprave kojima se u obliku kazne utječe na ponašanje životinja, uključujući bodljikave ogrlice ili sredstva za školovanje koja uključuju uporabu električne struje ili kemijskih tvari, čijim korištenjem se uzrokuje bol
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju