Lovna kinologija > Odgoj i školovanje lovačkih pasa
OBUKA PASA OD NAJRANIJE DOBI
tar:
To što je u prodaji ne znači da se smije koristiti! Imao si sve ove godine i noćnu optiku za kupiti imaš danas i nedopušteno streljivo a evo ti članak koji potvrđuje zabranu korištenja teletakta. Obuka štenca, bilo koje pasmine i za bilo koji vid rada, počinje od prvog dana! To što se socijalizacija ne koristi kod lovaca je problem onih koji to rade. Takav Nijemac nije za lov šta god ti rekao posebno ako u vlasnik ne može normalno uzeti aport. Zamisli da ode negdje u lov sa psom koji vrijedi par tisuća eura i ozljedi ga i uništi sve ono dobro kod psa. Nisam pričao na početku o radu lovnih ili nekih drugih pasmina nego o obuci šteneta. I s obzirom da nemaš pojma i ne želiš da odradimo pse po tvom izboru nemoj me vrijeđati da je nešto smiješno jer ne znaš ideerp
Ideerp:
U pravu si za teletakt,sad ću zajebavat ove šta ga koriste...zašto je tebe uvrijedilo ako se neko ne slaže sa ovim tvojim principima udaranja klikera i pustanja zvukova preko MP3? Meni su ti postupci smiješni ali svak ima svoje,jesi li ti uopće imao lovačkog psa,vidim da si "kasno" počeo sa lovom i da si ima godinu dana tražio psa,pa me zanima dali si odgojio jednoga? Lovačkom štenetu je potrebno od prvih dana buditi nagone za razliku od npr.belgijskih ovčara sa kojima ti radiš...nego šta ti znači točno ekstremni pljenaš? Ovaj prijateljev istarac mi se čini baš ekstreman?
tar:
Mlad, star apsolutno nebitno. Ti možeš imati i starosnih i lovnih godina a ne znaš da nije sve što je u prodaji, dopušteno koristi u lovu. Znači, mogao si kupiti i 3 u red i koristiti. Pohvalno! Možeš se složiti ili ne ali reći da je nešto smiješno me vrijeđa kao čovjeka! Pogotovo od nekoga ko očito zna o psima popu tebe. Vidi majstore ovako, imao si priliku, nisi htio uzeti štene a ako misliš da puštanje buke i svega drugog je krivo, ti nemoj ali me vrijeđati da je smiješno nemaš pravo. Mislim da u lovu nema pasa koji se boje pucnja zar ne?! Nema ih uopće, zar ne?! Jesu li psi krivi?! Naravno! Ali tako gledaju osobe poput tebe! Možemo i o genetici pričati ali bi ti i to bilo smiješno. Možemo i o strahu od pucnja, kojega nije bilo toliko prije, vjerojatno jer su punjenja ista kao prije sto godina zar ne? A mi i dalje pucamo odmah, što bliže pa ako se uplaši, otpis! Majstore, mislim da prepreka u šumama i planinama i ravnicama nema, nema rupa, kanala, zidova, ograda, smeća i plastike na sreću, nema zvukova pila, traktora, raznih motora i kvadova, nema kamenja ma sve idealno za lovne pse. Tako idealno da mogu loviti 100 godina bez da se potroše. Uglavnom, moj život je vezan za pse već 20 godina, rad sa psima, doručkujem, ručam i večeram teme o psima, svih vrsta i namjena i nemam želju se natezati s nekim poput tebe. Nisam ni najpametniji ni najbolji i za kritiku sam uvijek i za naučiti novo jer kinologija se majstore može zvati znanošću već ali mi ne možeš reći da je smiješno. Ja ću nastaviti pisati i dalje, tebi ako se sviđa ili ne, na tebi je a ako par ljudi samo proba i bude im ok, ja presretan ali ne zbog njih nego zbog pada! I da, imam lovnogpss
tar:
Zbog pada i da, imam lovnog psa
Ideerp:
Imaš lovnog psa ima godinu-dvije dana,kratkodlakog nijemca vjerojatno...šta se tiče pucnja ima pasa koji se boje i dan danas,postoji čak linija pointera,ili je postojala,šta im je to urođeno,bio je kod mene dok sam imao 5-6 godina engleski seter Puto koji se bojao pucnja ,on me dodatno navuka na setere jer je bio praktički ljubimac neupotrebljiv u luvu,idući pas će imat ime njemu u čast,nažalost Puto je u lovu dobio batine jer se nije vratio na poziv i od tada strah od pucnja,ja sam moga sa 3-4 mjeseca na to ucio pucanjem iz plašljivca dok bi bio zaigran u terenu,a uzgajivač je radio buku prije hranjenja tako da je to rješeno,šta se tiče tri u red on se može koristiti na lisicu i koristi se koliko sam upućen. Pas mi se nasluša trimera,auta,motora i svega i eto normalan je i bez slušanja svega toga preko MP3...ovo "pucanje odmah" neću ni komentirat jer teorija je jedno a u terenu je puno drugačije...
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju