Lovna kinologija > Odgoj i školovanje lovačkih pasa
OBUKA PASA OD NAJRANIJE DOBI
Huntercro:
ima dvije vrste upotrebljivi i dobri, dobar je vrh, ali rijedak, ostali su upotrebljivi, samo vlasniku ne smiješ to reći jer eto svađe u tren oka, pogotovo kod svinjara, tu se razlikuju jedni od drugih. imam jednog kolegu ima malo ali lijepo lovište puno šikara i podrasta, pa reko koliko si puko dobrih veprovau zadnjh para godina, jedna ili nijedan, nemate dobre pse, i odmah je krenulo pa mi lovimo s njima, pa lovite i šta teraju krmače i nazimad i praščoke, a kad naiđe vepar onda tišnjak, svako svojim putem, e tu do izržaja dolazi dobar pas, uporan a ne preoštar, koji neće vepra ostavit šta god bilo nego izdaleka javlja tu je lopov, tu je lopov
Gabro:
Haha bas tako Huntercro!! Tu je, tu je, tu je i tako satima!! Samo treba baja da krene na baju a takih je malo pogotovo da imaju nešto mozga pa da požive dovoljno dugo da steknu iskustvo! Ljudi misle da imaju vrh jer nisu bolje vidjeli i za bolje ne znaju. Ali bitno da je čovjek zadovoljan sa svojim psom i da uživa s njime u lovu a oče li ga neko kvalificirati loš, dobar ili vrh zaboli ga kifla..
Ideerp majka tvog pas je xtra kuja, prava lovčina i dobra beštija!! Bude li tvoj upola kao ona budi sretan i pjevaj iza svakog lova!!
grom:
Pok. Tamni je bio od onih što ne ostavljaju, ali preoštar. Zato je bilo šavova kao u priči. Kolega trenutno ima jakog balkanca, u tipu pasmine 100%. Javlja trag, nađe ga di god legne. I laje iz daljega, od kad ga je krmača bacila u zrak ne napada više. Njegovo je zapravo da ga nađe, ako neće da se digne tu je druga ekipa malo tanjih živaca. Trenutno smo jaki dobro, ima pasa mladih dosta koji hoće. Ima po neki stariji dobar tako da zvoni brdo nemilo kad sastave. Ali realno, vrhunskih je jako malo. Svaki cigo svoga konja hvali i ljudi su često nerealni po pitanju toga.
Ideerp:
Šta se goniča tiče kod njih vidiš na čemu si tek kad ga se krmača "maši" malo...znam ih dosta šta su nakon prvog "okršaja"promijenili ploču...kod pasa(pticara) triba bit realan i ovisi šta ko očekiva jer nemaju svi iste "fantazije" u glavi,meni pašu čisto lovne linije,nikakve "takmičarske" linije jer su one po meni lovno neupotrebljive(pre dugi i pre široki),sa ovim sam zadovoljan,jedina mana mu je šta se oslanja samo na svoj nos,ne sekundira čim vidi druge u fermi već tek kad povuče,takva mu je i mater...
grom:
Nije to nužno loše, bitno da ne probija drugom pasu iz ljubomore. Naginje da će biti samostalan i neovisan pas, što je odlično. Ni moja kuja se ne oslanja na druge puno, starom pointeru prije ovoga je poštivala fermu, a nerijetko bi skupa stali jer mu je bila za guzicom uvijek, a i on njoj kasnije kad je ostario. Ovoga baš ne doživljava, nije joj legao nešto.
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju