Lovna kinologija > Odgoj i školovanje lovačkih pasa

obuka štenaca

(1/6) > >>

kerber:
zakon koji regulira izvodjenje štenadi u prirodu ako tim područjem gospodari druga udruga.

Jackal:
Nemam pojma da li je to zakonom regulirano, ali ako si u šetnji sa psom a bez puške onda nisi u prekršaju. Ja svoje pse izvodim u istrčavanje i trening u područje oko kuće (krug radijusa 3 km),a nisam član LDa tu gdje stanujem. Nikad nisam sa sobom nosio pušku pa mi nitko nije niti prigovarao. Mislim da to nije nikakav prekršaj.

kerber:
hipotetski zamišljena situacija recimo živiš 50 km od terena udruge u kojoj loviš imaš štene starosti 4-8 mjeseci.                                                                                                                pošto ti je daleko zbog šetnje i treninga putovati a trebaš najmanje 1-2 puta tjedno izvesti u prirodu psića recimo terijera ili gonića prošetaš ga kao kolega 1-2  km oko kuće.                                         tim terenom gospodari lokalna LD vidi te neki njihov član da šetaš sa psom i počnu unutar udruge da negoduju što neko izvodi psa u njihovom lovištu.                                                             opisana je vrlo česta situacija za koju znam da se dešavala iz nekoliko primjera, udruga ima prava da štiti svoj teritorij a i ti imaš određena prava da šetaš psa pošto nemaš oružije . neradi se o krivolovu.                                                                                                                  zanima me je gdje je ta tanka zakonska granica dakle nemaš oružje nemogu te prijaviti da krivoloviš ali pošalju ti uljudbeni dopis ili te nazivaju telefonom.                                                                     s druge strane udruga ima teren za trening gdje izvodi svoje pse izvan sezone a ti nisi njihov član.    s treće strane ti vodiš štene koje još nije protjeralo ili tek malo potjeruje,znači male šanse da rastjeruje divljač .                                                                                                           koliko znam zakon kaže da se bilo ko može kretati po prirodi sa psom bez obzira na pasminu ako psa ima pod kontrolom što podrazumjeva da se pas kreće do 50 metara oko vas i da ga u svakom trenutku možete dozvati,                                                                                                molim za vaše mišljenje i što stručnije tumačenje zakona pod koji ovakva situacija podlježe .

almir:
baš mi je drago da si postavio ovo pitanje jer da nisi ti ja bi ga postavio sutra.
ja bi reko da je to pat pozicija, jednostavno bilo na kojoj si strani u pravu si kolko i nisi.
ako ti setas psa setaj i dalje boli te ...  a ako si na drugoj strani opusti se i uzivaj jer ti nema pomoci. sor
ustvari ima al je tolko pokvareno i podmuklo da necu ni pomišljat. bolje da se skompas s vlasnicom psa pesi

magwin:
Dali ti je to osobni problem?
Ako je tko te je uhvatio na zub i opiši vlastitu situaciju...
Svi znamo da je u zakonu to šuplje.

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

Idi na punu verziju