Lovna kinologija > Odgoj i školovanje lovačkih pasa
Plašljivost na pucanj
lari:
--- Citat: podravec - 20. 02. 2008. 20:15:57 ---Kako starijeg psa koji se boji pucnja naučiti na pucanj?
--- Kraj citata ---
Triba postić potpuno povjerenje psa, "dobit" ga maksimalno , a za to triba vrimena i vrimena i onda lagano ga hrabriti dok netko drugi puca na većoj udaljenosti pa postupno sve bliže, pas mora imati fizički kontakt sa vlasnikom. Nakon toga isprid pasa odstreljivati divljač po mogućnosti sa slabijim punjenjem kod sačmarice. Tako sam prije šest godina oslobodija kuju istarskog kratkodlakog goniča koja je kad sam je dobija kad bi vidila pušku bižala kući a nakon otprilike godinu i po na pucanj nije bilo reakcije.
U tu godinu i po u prosjeku sam sa tom kujom provodio dva do tri sata gotovo svaki dan.
gardista:
--- Citat: medicus - 22. 02. 2008. 12:49:28 ---
--- Citat: podravec - 22. 02. 2008. 06:41:57 ---Ja sam imao terijerku, kojoj je kao maloj petarda eksplodirala kraj nosa. Od onda se je uvijek bojala petarde, a šusa iz puške nikad. Stvarno začuđujuće kako je to razlikovala.
--- Kraj citata ---
Razlika je velika i nije čudo što je to razlikovala,nije nju uplašio toliko pucanj koliko joj je zasmetao miris baruta i eventualna opeklina,svjetlosni podražaj na oči...
--- Kraj citata ---
mi smo imali pticarku koja je na pucanj iz karabina ili lovacke ludela i skakala od srece, al na petardu, nije bilo plasljivijeg kera od nje, a nije imala nikad okrsaj sa istom...
Zoran:
gle ti imas onda stvarno srecu!
petarde i pucanj nemaju nikakve slicnosti!
detonacije treba izbjegavati kod obuke pasa!
to su velike razlike izmđu jednoga i drugoga!
bolje je poceti sa pistoljm naj manjga kalibra! pa svremena na veci!
ali petarde nikako!
Zoran:
--- Citat: RIKARDO3 - 03. 03. 2008. 22:36:24 ---ja mislim da pištolj nije dobar kod obuke pasa jer probaj ti puknut 10 metaka iz pištolja i odmah će ti zujit u ušima ja mislim da je to i kod pasa peso
--- Kraj citata ---
sefe ja te nerazumijem! nesmijemnista
skyangel:
Pusti, mlad je dečko, treba ga još poučiti nekim stvarima...
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju