Lovna kinologija > Odgoj i školovanje lovačkih pasa
Plašljivost na pucanj
fazan:
Mislim da bi trebalo naučiti psada nosi antifone. ;D
SBK:
Lovacki paskoji se boji susa nemoze poloziti IPO a to znaci da nemoze ni u uzgoj ni u lov
madhunter:
Psa koji se boji pucnja obavezno treba ukloniti iz bilo kakve kombinacije za daljnji uzgoj bez obzira koliko on dobar bio u ostalim disciplinama. Što se tiče lova može se koristiti al mene osobno bi bila sramota da padne šus, a moj pas pobjegne i zabije se pod neki auto!
Što se tiče postepenog privikavanja psa na šus, od toga ništa-gubljenje vremena!
Ako i uspijete psa priviknut nas šus, niste uspijeli promjeniti njegovu genetiku!
Nikola:
--- Citat: madhunter - 29. 04. 2008. 17:25:01 ---Psa koji se boji pucnja obavezno treba ukloniti iz bilo kakve kombinacije za daljnji uzgoj bez obzira koliko on dobar bio u ostalim disciplinama. Što se tiče lova može se koristiti al mene osobno bi bila sramota da padne šus, a moj pas pobjegne i zabije se pod neki auto!
Što se tiče postepenog privikavanja psa na šus, od toga ništa-gubljenje vremena!
Ako i uspijete psa priviknut nas šus, niste uspijeli promjeniti njegovu genetiku!
--- Kraj citata ---
Nemože takav pas položiti IPO nikako, nema šanse, a samim time nemože ni u lov.
madhunter:
Slažem se sa tobom al ima pasa kod nas koji polože IPO, a boje se pucnja! Poklonili su im IPO i nikad ga više vlasnik nigdje ne izvede, kak češ ti znat?
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju