Lovna kinologija > Odgoj i školovanje lovačkih pasa

Plašljivost na pucanj

<< < (10/19) > >>

kostoberstocher:
  Zagovornik sam teze da je plasljivost na pucanj stecena osobina i da je u vecini slucajeva vodic kriv za tako stecenu manu, koju je moguce vremenom i ispraviti. Svi moji psi nisu bili plasljivi na pucanj mada se desavalo da imam psa koji se od pucnja  puske nije plasio ali je zato od petardi bezao glavom bez obzira, sto i nije toliko problematicno jer u fizici postoji jasna razlika izmedju praska (puska) i detonacije (petarde i dinamiti).

madhunter:
Več sam sam sebi smješan oko glupog raspravljanja stečeno ili urođeno! Bez obzira kakva je, to je mana sa kojom psi nemogu u daljnji uzgoj, a koga nije sram nek ide sa takvim psom u lov.Doči če dan kad naši suci budu počeli pošteno suditi pa če takve pse eliminirati.
Ko misli da to može ispravit i sakrit, nek zna da ne radi za dobrobit pasmine i po meni se nema pravo nazivati kinologom,  lovcem, ljubiteljem pasmine, a kamoli uzgajivačem!

medo:
Lovac, ljubitelj i uzgajivac mogu se naci u jednoj osobi i tri razlicite osobe jer ljubitelj drzi zato sto voli pse, lovac zato sto ih voli i trebaju mu,a uzgajivac zbog ljubavi ,novaca i potrebe.
 Sto uzgajivac napravi kad pas nije pogodan za uzgoj ili rasplod?
Lovac ga moze uspijesno koristiti mada nije lijep,a ljubitelj ga moze imati pa makar nije za "nista".
 ččč ččč ččč
Gdje skartovi zavrse????

Obicno kazu da su uzgajivaci od ove tri skupine najmanji ljubitelji i najveci zanesenjaci ;)

Ovo su generalna pitanja pa neka odgovori tko moze d4

SBK:
Medo ima ti jedan dobar forum "ljubimci-forum.com" tamo ima puno osjecaja i ljubavi!

medo:

--- Citat: SBK - 05. 05. 2008. 21:21:34 ---Medo ima ti jedan dobar forum "ljubimci-forum.com" tamo ima puno osjecaja i ljubavi!

--- Kraj citata ---
Pa za to ne moram ici tamo jer ovdje je forum za sve koji vole svoje kucne ljubimca pa bila to i macka kraj ognjista.
 Ja sam  mislio ozbiljno sa svojim pitanjima ,a dobio smjernicu koja i nije mozda losa.
Po ovome za tebe je pas igracka,a ne ljubimac pa se bojim da oni skartovi koje dobijes uzgojem zavrse pod zemljom.Nadam se da se varam. Cilj je da nesto naucim sto ne znam pa ako znas nesto slobodno kazi. ;)
 Po onome kako zvucis ispada da si pravi uzgajivac sto je samo benefit za nas ovdje d1

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

[*] Prethodna stranica

Idi na punu verziju