Lovna kinologija > Odgoj i školovanje lovačkih pasa
Plašljivost na pucanj
SBK:
Jedan stari kinolog jednom prilikom mi je rekao "Kinezi psa nauce u cirkusu voziti bicikl"
medo:
--- Citat: SBK - 02. 05. 2008. 12:20:41 ---Jedan stari kinolog jednom prilikom mi je rekao "Kinezi psa nauce u cirkusu voziti bicikl"
--- Kraj citata ---
Cuo i vidio.
d4
Vidim da ti imas puno znanja pa daj kazi malo vise jer ja zelim uciti jos.
NLT:
Sada sam poceo citati ovo i sjetio se mog starog kolege lovca.On se bavio gonicima i rekao je da bi se gonica odviklo straha od pucnja treba ga odvesti u camcu daleko od obale, spustiti u vodu da pliva i pucati.U pocetku ce bjezati ali ce shvatiti da nama kuda i vratit ce se camcu.To je njegova teorija.
Zoran:
--- Citat: NLT - 02. 05. 2008. 23:25:37 ---Sada sam poceo citati ovo i sjetio se mog starog kolege lovca.On se bavio gonicima i rekao je da bi se gonica odviklo straha od pucnja treba ga odvesti u camcu daleko od obale, spustiti u vodu da pliva i pucati.U pocetku ce bjezati ali ce shvatiti da nama kuda i vratit ce se camcu.To je njegova teorija.
--- Kraj citata ---
hmmm on sa nekim inteligentnim gonicima radio...
lovacpd:
Ako pas na vrijeme poveze pucanj i divljac, on nema problema vise.
Najveca greska je vjezbati psa na pucanj na lancu , u dvoristu, petardama i kojekakvim drugim sredatvima. Izvesti ga ne teren, da trenira rad pa u toku rada pucati izdaleka, poslije cekati prvu priliku za odstrel pred njim.
Imao sam situacija da su neki od mojih gonica(tih ratnih godina) kad cuju rafalnu paljbu bjezali kuci koliko ih noge nose, cak su i na jedinacne pucnje bili plasljivi, dok na pucanj sacmare nisu uopste obracali paznju.
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju