Lovna kinologija > Odgoj i školovanje lovačkih pasa
razmišljanja lovaca...
dean:
Kad se crta podvuče, ako je vajmarac tako svestran zakaj nam to recimo netko ne pokaže. Napravite demonstraciju! Dečki kaj uzgajaju NLT svako malo zovu da pokažu kaj njihovi terijeri sve rade, a na Dr Lakner(ne znam kak se točno piše) taj mali pas radi sve. Od krvnog traga, izvlačenje lisice iz rova, patke iz duboke vode, glasno goni DS, aport dlakave i pernate divljači...
Cijena igra jako veliku ulogu. Koliko god da je nekome taj pas lijep, on rače uzme štene od svog kolege kad pari kuju. To štene mu prijatelj pokloni ili da za par sto kuna svojih troškova, a sve iznad toga ga ne zanima. Jer dati par stotina E za nekaj staro 2 mjeseca i teško 3 kg je malo riskantno, kaj neč
Pas mnogima izgleda jako nježno, a našim ljudima treba stroj za lov koji ne pita za vremenske uvjete več samo radi.
Vjerujem da je pas dobar, ali nitko ga nije nigdje pokazao i dokazao njegove radne sposobnosti, a cijena mu ne ide u prilog.
Anni:
ja osobno mislim da je sramota sto su lovacki psi na tako niskoj cijeni kod nas. jeftiniji su od mobitela....
sto se tice natjecanja bio je hrvatski vajmarac u Italiji i odnio drugo mjesto od 30 pasa...
sto se tice goniča neznam nisam jos vidjela iako znam da se radi, ali za ptičara i krvosljednika vam mogu garantirati.
shaga:
Pa Deane oprosti dobar,cist,radan ........pas kosta i treba da kosta mozda i vise!
Sto kaze Anni pa covijece ispade skuplji mobitel nego pas (pa to ti je buduci "brat lovac sa kojim si vise nego sa mekim od rodbine).
Anni:
Anni:
shaga respect!!
ja znam kako se psi nabavljaju i s cim se sve lovi. u dalmaciji je zlatno pravilo smiksaj istarskog, posavskog i bretona i eto tri u jedan i idemo.... nije ni cudo sto su nam autohtoni goniči pokazali na jednoj od njihovih utakmica mislim prosle godine...
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju