Lovna kinologija > Odgoj i školovanje lovačkih pasa
razmišljanja lovaca...
Anni:
istina je da je Vajmarac u nastanku krizan s krvosljednikom i to je ono sto ga cini NAJSVESTRANIJIM lovackim psom a ne ogranicava. to mu je plus jer uz to sto radi sve "ptičarske poslove" jos je fenomenalan u radu na tragu.
ne spominjite mi cijenu ja sam jasno i glasno rekla da svaki ozbiljan lovac koji zeli stene od mene "ljudi smo dogovorit cemo se" meni je najvaznije da se pocne napokon s njima loviti!!!! a sve ostalo se sa mnom moze dogovoriti....
i istina je on je prvenstveno lovacki pas pa sve ostalo. tuzno je da ima linija kojima su lovni nagoni ubijeni ali ja nemam ni jednu takvu u svojim rodovnicama...
Zoran:
ja ne spominjem cjenu molim ljepo! ja sam oba vajmarca za poklon dobio! d5
jest da sam na kunju dugo ceko ali sam je dobio od vrhunskog uzgajivaca NA POKLON!
to je totalna glupost sa cjenom!!!
ja isto nemogu vjerovati da nije niko od 364 članova bar na ovome forumu zainteresiran za lovackog psa!
e" da imas leglo karabina ili sacmarica uf. svi bi se jagmili za njih!!!
nazime:
U RH ljudi nisu pretjerano zainteresirani za vajmarce, spinone, pudlpointere, prepeličare i slično jer poznaju kratkodlakog i oštrodlakog nijemca, bretona i vižlu. čast izuzecima.
Slično kao i sa autima. VW, OPEL.
Nikola:
To Anni
Jasno vam je vjerovatno zbog čega dolazi do ovakovih raspravač
Jasna je i stvar da je vajmarac lovački pas.
Za promociju pasmine kao izrazito lovačke trebalo bi možda napraviti slijedeče: pojaviti se na nekom od natjecanja u radu ptičara ili LKK Sv.Hubert, ali ne sa jednim psom več sa više njih, ako se poluče dobri rezultati sigurno će i vajmarac uči za par godina u skupinu ravnopravnih psa za lov..
Jer budimo realni, za sada to on nije
Nepoznajem povijest vajmarskih ptičara u HR, ali ostale pasmine su tu jako,jako dugo...
Kod mene su u dvorištu samo goniči..
Zaštoč Zbog konfiguracije terena na kojem lovim, zbog vrste divljači koju lovim, zbog klime u kojoj lovim itd. Možda i tu treba tražiti razloge zašto neke pasmine nemaju jednaku popularnost tj. upotrebljivost u RH..
U odabiru pasmine za lov ima mnogo faktora koji se mogu još nabrojiti.. obiteljska tradicija, neka osobna iskustva, životni nazori i sl.
Tako recimo moj bratič preferira samo ptičare, jer recimo voli lov na fazane, prepelice, šljuke više od lova na DS..
I cijenu nikako nemožemo zaobiči...
Ja recimo sada imam leglo istarskih oštrodlakih goniča, naša autohtona pasmina, roditelji su u mom dvorištu, dobri svinjari (dokazani), štenci odlično napreduju i svi će biti eksterijerno odlični..sada imaju 2 mjeseca.
Prodao sam samo jedno štene za 1000 kn.. a za ostale neznam kako ću proči..
Pa sada neka netko kaže da cijena neigra bitnu ulogu....
POzz
shaga:
Necu nikoga citirati zato sto moram svakoga pomalo da "dohvatim".
I mi ljudi smo nekada bili majmuni pa nismo vise.
MOZE LI PAS BITI I DOBAR GONIC I DOBAR KRVOSLJEDNIK I DOBAR PTICAR (tu mi nesto "smrdi")č
Kaze Zoran da sa njim lovi DS.
Kako bi se VAJMARAC ponasao na ovom terenu kod mene (taj teren vam je nesto kao kod Nikole pa 3 puta gori)č
Sto se tice toga da je izlozbeni u to ne sumljam jer nisam vidio ljepseg psa (cini mi se,to mi je prvi utisak).
Sto se tice cijene,hm,mozda treba i da drzi cijenu jer ne treba takav pas da dolazi "svakome" u ruke.
Za sada sto se tice mene ja cu za sada da se drzim mojih istarskih kratkodlakih gonica (sada mi se javlja onaj strah od novoga sto je Anni pomenula na pocetku)
P.S.moram i ovo da kazem da sve vise razmisljam da kontaktiram Nikolu za jednog stenca ostrodlakog istrijanca,ali ovo samo "glasno" razmisljam. ;D d4
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju