Lovna kinologija > Odgoj i školovanje lovačkih pasa
razmišljanja lovaca...
Anni:
to nije bas fer jer nikad to nisam radila ni ja ni moji psi.... ali hvala na pozivu...
Nikola:
--- Citat: Anni - 03. 10. 2007. 09:31:46 ---
--- Citat: Nikola - 02. 10. 2007. 22:14:50 ---
Za promociju pasmine kao izrazito lovačke trebalo bi možda napraviti slijedeče: pojaviti se na nekom od natjecanja u radu ptičara ili LKK Sv.Hubert, ali ne sa jednim psom več sa više njih, ako se poluče dobri rezultati sigurno će i vajmarac uči za par godina u skupinu ravnopravnih psa za lov..
--- Kraj citata ---
moram ti reci da se ne slazem s tobom... zašto bi morao pas na tako jako natjecanje da bi dokazao da je radnič zar svi koji imaju lovacke pse imaju samo linije koje su osvojile huberta ili državno u radučč pa sami ste rekli da ide po principu "susjed ima psa...." mislim da bi trebalo biti dovoljno traziti da se vidi kuja u radu npr pa valjda svako moze akljuciti jel mu se svidja sto vidi ili ne...
--- Kraj citata ---
Imaš PM!
dean:
Ti si Anni bar buduča veterinarka i znaš da je važno znat više povijesti o svom štenetu nego vidjet kuju koja ga je oštenila.
Slažem se s tobom 100 % kad kažeš da su lovački psi prejeftini. Trebali bi biti skupi, ali mnogi naši lovci ih tretiraju kao potrošnu robu, dobivaju ih, daju sa i bez papira, opčenito nam kinologija, a pogotovo lovna nije za pohvalit se.
Zamisli kakve čemo mutave jazavčare imat s obzirom da su im u IPO-u ukinuli rov. Imat čemo pse koji se boje mraka, a od njega se traži da donosi iz vode. Ajd nek netko jazu pošalje u Savu po patku. To je samo jedan primjer.
A kaj se tiče vajmarca, idemo u gater. Ja vodim svog psa i moj prvi ulazi.
MAUZ:
--- Citat: Anni - 03. 10. 2007. 09:41:58 ---to nije bas fer jer nikad to nisam radila ni ja ni moji psi.... ali hvala na pozivu...
--- Kraj citata ---
Opss, a ja reko ovo su tvoje slije ;D
Anni:
to je pas od Branimira Reindla. iz iste uzgajivacnice iz koje je moja mladja kuja i parnjak.
ja sam totalno za gater vec dugo to zelim ;D
da zalosno je sto su napravili s novim pravilnikom... treba se kao bazirati na lov nad zemljom ččč halo pa to su jamari....
da treba znati linije koje su u pedigreeu inace nemozes puno znati o stenetu koje ima 2 mjeseca...
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju