Lovna kinologija > Odgoj i školovanje lovačkih pasa
sekundiranje
karabat:
Poštovane kolege i kolegice, zanimaju me vaša mišljenje, iskustva, naime iz kojeg razloga mladi pas počme da radi sekundiranje i onda nakon nekog perioda prestane.
karabat:
Toliko stručnjaka a niko da da mišljenje ?
File:
a nije dragi nego ti je malo čudno i pitanje... to što ti pitaš nije pravilo pa da se svatko sa tim susretao nego iznimka...
meni je jedino logično da je to ko mal radio nagonski a sad zbog nepravilnog rada, ili možda zbog žestokog temperamenta ne poštuje duđu fermu, ja bi ga sad neko vrime vodio s istim pasom i pušta ga tek kad od prvog čujem biper ili vidim fermu i da počme virovat u kolegu i ponovo prpradi
prepelicar:
Druze znam to je veliki problem ali jednostavno neki psi to ne rade i nema tu pomoci moja Donci krade marku nece ona istrpeti da neko tamo markira a ona ne i pomiri se satim ! Mada ja imam srecu i da retko ko nadje divljac pre nje pa i nije neki problem ali zato u lov na prepelice neide svaki put!
Anni:
Meni se to isto dogodilo sa starijom.. kad je malo odrasla je počela probijati tudje ferme umjesto da stane u sekundu... ja to objašnjavam sa prevelikom željom ;D iako je bilo vrlo iritantno i namučili smo se dok smo to ispravili i sekunda se nije vratila... >:( mladja kuja sekundira od malena i nikad nije probila..
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju