Lovna kinologija > Odgoj i školovanje lovačkih pasa

Uvodjenje u lov mladog Epanjol Bretonca?

<< < (9/11) > >>

magwin:

--- Citat: donet - 28. 10. 2008. 23:01:58 ---Ma ok razumem ja to,a li pazi sad situaciju.

Pas je pored mene, ja u ruci drzim drvo(ili slicno)bacam ga i vicem "aport".Pas odmah trci po drvo, uzima ga u usta(ja i dalje vicem "aport"), pas odnosi drvo na neku sasvim levu stranu, tu ga ostavlja i dolazi kod mene. Sta da radim da mu dam parce mesa i hvalim ga ili da ga jurim po dvoristu da bi mu uzeo to drvo iz usta, pohvalio ga i dao parce mesa?? Pas nikako ne donosi APORT meni, kao da bezi od mene.A pas nije plasiljiv, ne maltretiram ga(cuvam ga bolje nego neki ljudi decu), uredno se uvek odaziva i dolazi kad ga pozovem po imenu...Koje vezbe da radim sa njim kako bi APORT donosio meni? Da ga vezem, bacim APORT i kad ga uzme lagano ga privucem sebi, kako bi mu pokazo sta treba da radi i kome da donese aport. Probao sam ovo, ali kad je pas vezan i uzme aport, nikako nece da dodje kod mene kad pokusam da ga privucem malo povodnikom, otima se...jos gora je situacije nego kad slobodno nosi aport... 

--- Kraj citata ---

ma moraš samo biti luđi od njega d4

probaj mu nešto bezveze dat da nosa i kada ga ne učiš na aport-to bi moglo pomoći .
ova natezanja su ti kontraproduktivna -tako ga samo više zaigravaš

EPABRET:
iz osobnog iskustva, uzgajam bretone ide 8 godina. do sad sam imao samo jedno štene koje je pokazivalo interes za lovom u tako ranoj dobi. po mom mišljenju prije 5-6 mjeseci starosti nemoj imati prevelika očekivanja. prvo mora upoznati tebe i steč sigurnost od tebe tek tada če se početi osamostaljivati i kretat se terenom malo po malo u sve večem radiusu.

dean:
Pa kaj štenetu vičeš APORT,  a on ni ne zna kaj to znači. Kad uzme nekaj kaj treba donijeti zoveš ga sa DOÐI. Kad usvoji to, onda prijeđeš na APORT  i povezat će da aport znači donijet tebi to kaj nosi.
Jedna metoda je da je pas na dužoj lajni i da kad uzme ono kaj se od njega tražilo da donese, ako krene dalje od tebe dovučeš ga k sebi. Naravno tada ga hvališ.

EPABRET:
pas koji ima 3,5-4 mjeseca nezna šta znači sjedi, lezi, ili ostani na mjestu a kamoli aport. prije aporta idu sve ove radnje a kod bretona bi ti preporučio da tu rječ ne koristiš sve do prve godine starosti, tek kad pas usvoji ove jednostavne zapovjedi.

dean:

--- Citat: EPABRET - 29. 10. 2008. 13:02:06 ---pas koji ima 3,5-4 mjeseca nezna šta znači sjedi, lezi, ili ostani na mjestu a kamoli aport. prije aporta idu sve ove radnje a kod bretona bi ti preporučio da tu rječ ne koristiš sve do prve godine starosti, tek kad pas usvoji ove jednostavne zapovjedi.

--- Kraj citata ---
Tako nekako!  d4 Opće dresura počinje sa 6-8 mjeseci starosti psa.

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

[*] Prethodna stranica

Idi na punu verziju