Lovna kinologija > Odgoj i školovanje lovačkih pasa
Uvodjenje u lov mladog Epanjol Bretonca?
Zoran:
--- Citat: dean - 29. 10. 2008. 12:49:09 ---Pa kaj štenetu vičeš APORT, a on ni ne zna kaj to znači. Kad uzme nekaj kaj treba donijeti zoveš ga sa DOÐI. Kad usvoji to, onda prijeđeš na APORT i povezat će da aport znači donijet tebi to kaj nosi.
Jedna metoda je da je pas na dužoj lajni i da kad uzme ono kaj se od njega tražilo da donese, ako krene dalje od tebe dovučeš ga k sebi. Naravno tada ga hvališ.
--- Kraj citata ---
bas tako ako je pas njemackoga porjekla onda mu je najbolje reci KOM, a ne DOÐI, dođi nezna sta znaci!
ko sto nezna ni sta zanaci APORT!
uf uf uf uf uf uf uf uf uf uf uf
Zoran:
--- Citat: EPABRET - 29. 10. 2008. 13:02:06 ---pas koji ima 3,5-4 mjeseca nezna šta znači sjedi, lezi, ili ostani na mjestu a kamoli aport. prije aporta idu sve ove radnje a kod bretona bi ti preporučio da tu rječ ne koristiš sve do prve godine starosti, tek kad pas usvoji ove jednostavne zapovjedi.
--- Kraj citata ---
moji su svi psi znali sa 3mjeseca sta znaci sjedi!
sad mi je krivo sto nisam to snimao!
imaju slike ali nema tona, d acujete da na zapovjed sjedne!
EPABRET:
ima sam i ja bretona od 3,5 mjeseci koji je markirao čvršče nego oni od godinu dana. osnovne zapovjedi sjedi i lezi se jako brzo i lako i rano mogu naučiti, neke stvari pak nikad.
Zoran:
--- Citat: EPABRET - 29. 10. 2008. 13:23:40 ---ima sam i ja bretona od 3,5 mjeseci koji je markirao čvršče nego oni od godinu dana. osnovne zapovjedi sjedi i lezi se jako brzo i lako i rano mogu naučiti, neke stvari pak nikad.
--- Kraj citata ---
d4 jeste bas tako, ako je pas u depresiji onda nemozes nista sa njim!
EPABRET:
ili ako su mu urođene osobine slabe.
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju