Lovna kinologija > Odgoj i školovanje lovačkih pasa
Uvodjenje u lov mladog Epanjol Bretonca?
donet:
I ja sam dans bio u polju sa "malom" bretonkom. Bila je razigrana, veselo je trcala po polju, njusila je svaki grm...I nisam je terao tamo gde ima jarebica, vec sam se malo igrao sa njom i vezbali smo malo "osnovne" poslusnosti...Jako mi je interesantna, vesela je, a mogu reci i slusa me. Dolazi na poziv, hoce same da udje u auto kad idemo kuci...Znate li u pocetku kada smo prvi put izasli u polje, kolika je muka bila da je ubacim u auto d7 sad je vec drugacije. Ulazi sama cim otvorim vrata, sedne na mesto suvozaca i ceka da krenemo.Pritome me uopste ne ispusta iz vida ::), Znaci da polako uci i bice nesto od nje. mene samo nerviraju neki "nabedjeni" lovci koji kazu da bi vec trebala pokazivati lovacki nagon i kako njihovi psi vec sa 4-5 meseci gde vide jarebice, oni polude. I kazu kako mojoj bretonki mozda nesto fali. A covek od koga sam je kupio mi je prijatelj, i ne verujem da bi mi prodao nesto bezveze. Ma bca ona dobar pas, za koji mesec d4
skyangel:
Ne slušaj te "nabedjene" što god to značilo hehe jer pojma nemaju o bretoncima očito. Samo strpljenje i isplatit će se. Pa će se ti "nabedjeni" za 2 godine iznenadit kad ćeš imat najboljeg psa za ptice... ;)
dean:
Pusti ekipu neka priča. Većina mlati jezikom kao lopatom. Uostalom, slobodno ti oni pokažu kako love sa psom starim par mjeseci. Imaj na umu da to nije zdravo ni za psa jer nije niti fizički, niti psihički razvijen. A, recimo, staviti dijete od 7 godina da vozi auto nije zdravo, kaj ne?
donet:
Pa izgleda da ste u pravu.Mozda je problem sa nama pocetnicima sto bi odma hteli da imamo sve i dobrog psa i dobro oruzije i da dobro pucamo...ali to sve ne ide, izgleda da treba vremena ;) Ja sam poceo da lovim od prosle godine i idem sa ekipom gde skoro svi imaju psa osim mene, pa mi je malo neprijatno da lovim uz pomoc tudjih pasa, ipak ti ljudi cuvaju te pse i ulazu u njih, a ja samo dodjem nedeljom i lovim uz pomoc tih pasa.Naravno meni niko iz ekipe ne pravi problem, ali ja se osecam neprijatno.Zbog toga sam kupio psa(i to 2 komada :)) i sad bi zeleo da sto pre pocnem loviti sa tim psima, ali moracu malo da pricekam. A sta mislite sad kada krene lov na prepelice, dali bi bilo u redu da i ja izvedem malo moju kerusu, cisto da se izjuri sa ostalim kerovima i malo uklapa u sredinu gde ima vise pasa...? Mislim da se od pucnja nece plasiti, jer cesto namerno pravim buku(da ne kazem pucam) u njenoj blizini kada izadjemo u polje i one ne reaguje uopste. U pocetku se plasilia, sad samo na trenutak podigne glavu kad cuje pucanj i nista vise...
d7 http://forum.lovac.info/index.php?board=27.0 ajmo se prestaviti kolega!
skyangel:
Kolega aj se Vi prvo predstavite, a onda imam odgovor za Vašu temu koji će Vas zanimati baš po pitanju prepelica...
Ajmo trkom!
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju