Lovna kinologija > Odgoj i školovanje lovačkih pasa

Uvodjenje u lov mladog Epanjol Bretonca?

<< < (3/11) > >>

donet:
OK, zavrseno!

Ja se izvinjavam ako sam se prvo trebao da se predstavim, pa tek onda da pisem postove.Stvarno nisam znao  :'(

Sad gde smo stali sa prepelicama, jarebicama i bretoncima  z6

ikova371:
neboj se lega,sam ti vodi,to je još štene,nek se razvija,i mirisi i divljač i to sve,još malo i krnut će prepelice a tad samo lov,lov i lov

donet:
Da. jedva cekam da krene lov na prepelice.Prosle godine sam bio par puta u lovu, ali bez puske  :tommy: Ove godine cu ici sa oruzijem d7 inace smatram da je prepelica jedina vrsta divljaci koju treba slobodno loviti vise nego bilo koju drugu divljac, a sve ovo iz poznatih razloga(ima je puno,nije stanovnik nasih podrucija...).

Medjutim lov na prepelicu se nemoze zamisliti bez dobrog psa, tek sa psom ovaj lov je pravo uzivanje. Nazalost ove godine necu moci da uzivam sa svojim psom jer je jako mlad, ali cu na neki nacin iskoristiti ovo vreme pa cu onda za sledecu godinu imati (nadam se) solidnog psa  :hundtrinkend: Samo da ga pravilno uvedem u lov  d1   :) :)

skyangel:
Moj savjet za prepelice:

Nemoj pred rudo, nije isto kad ti praviš buku kraj nje ili opališ jedan metak i kad trojica ili petorica lovaca raspale svakih 2-3 minute šuseve po prepelicama. Mogla bi ti se naglo uplašiti pucnja. Strpi se malo, svaki dan joj pucaj, ako već sada ne trza previše na pucanj, probaj iz sačmarice okinuti 2 hica jedan za drugim, probaj iz pištolja šaržer okinuti nabrzinu, naravno ne blizu nje, kad se zaigra dobro, onda kreni.

Što se tiče prepelica, na tvome mjestu bi išao sam s njom ovu sezonu, bez drugih pasa i lovaca, da utvrdi njuh kako treba, stekne navike pretraživanja i slično. Ako ju pustiš sa ostalim psima odma, moglo bi ti se desiti obzirom da je beba i da je zaigrana, da krene za ostalim psima natjeravati se, ne obraćajući pažnju što oni rade i zašto rade. Posebice ako su to nijemci ptičari, mogli bi ju i odvući daleko.

Huntercro:
evo moj aje kuja prošla godinu dana ali niš ne forsam. to su psi kojim treba samo jednom nešto pokazati jedino mi ide na živce što su pre temperamentni. jebate kad otvorim box skoči mi na leđa od sreće. i nema mira non stop bi nekud skakala jedino poslušnost je ok, recimo da sluša jedva čekam da počne na prepelice da vidim kako će biti

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

[*] Prethodna stranica

Idi na punu verziju