Odjeća i Obuća, Oprema za lov, lovce i lovište, terenci > Odjeća

LOVAčKI ŠEŠIR

<< < (34/37) > >>

ivod:
Hm, da, bilo bi zanimljivo vidjeti uvaženog kolegu Zlatka Fazana kako po Medvednici  u lovačke ophodnje kreće sa šajkačom na glavi  d6.

ssekir75:
kolega, ja sam rodom nišlija a lovim u južnom banatu. ovde te ne bi niko pogledao da nosiš šajkaču. u stvari bi, bilo bi im interesantno par minuta da mlađi čovek nosi šajkaču (a nije neki politički skup) a onda bi se okrenuli svak svojim poslom... ne očekujem da neko tamo kod vas to radi zbog dobro poznatog razloga, mada znam neke puljane motoriste koji su mi tražili da im nabavim jer su nekima terali inat. samo sam rekao da ovde šešir nije deo tradicije, već su to šubara i šajkača.

van teme
i još bi samo zamolio admine jednu stvar. u principu pišem ćirilicom i ne obraćam mnogo pažnju na pismo kad čitam neki tekst. dešavaju mi se slovne greške (w umesto nj), to sam i sam primetio, ali ako se kojim slučajem desi da ceo post otkucam ćirilicom neka ga jednostavno preslove. nemam nameru nikog da provociram, ali može se desiti da mi se omakne. ukoliko se neko nađe uvređen ja mu se unapred izvinjavam.

ivod:

--- Citat: ssekir75 - 11. 03. 2015. 20:34:43 ---kolega, ja sam rodom nišlija a lovim u južnom banatu. ovde te ne bi niko pogledao da nosiš šajkaču. u stvari bi, bilo bi im interesantno par minuta da mlađi čovek nosi šajkaču (a nije neki politički skup) a onda bi se okrenuli svak svojim poslom... ne očekujem da neko tamo kod vas to radi zbog dobro poznatog razloga, mada znam neke puljane motoriste koji su mi tražili da im nabavim jer su nekima terali inat. samo sam rekao da ovde šešir nije deo tradicije, već su to šubara i šajkača.

van teme
i još bi samo zamolio admine jednu stvar. u principu pišem ćirilicom i ne obraćam mnogo pažnju na pismo kad čitam neki tekst. dešavaju mi se slovne greške (w umesto nj), to sam i sam primetio, ali ako se kojim slučajem desi da ceo post otkucam ćirilicom neka ga jednostavno preslove. nemam nameru nikog da provociram, ali može se desiti da mi se omakne. ukoliko se neko nađe uvređen ja mu se unapred izvinjavam.

--- Kraj citata ---

Kolega, drago mi je da ste rodom Nišlija i da lovite u južnom Banatu. Nema razloga da se žestite, u pitanju je, govorim o svom postu, obična zajebantzija. Pišite vi kako hoćete, želim vam Dobru kob  z10 !

ssekir75:
ma daleko do toga da se žestim  z10 samo govorim kako u južnoj i centralnoj srbiji šešir nije deo tradicije. u vojvodini se već može goviriti i da jeste, mada ni ovde nije zastupljen kod lovaca. reeeetko ko to nosi, kako u lovu tako i na proslavama, i to uglavnom baš stariji ljudi.

wortexhole:

--- Citat: ssekir75 - 11. 03. 2015. 02:34:38 ---nemam šešir, mada mi nije muka da ga nabavimi to za sitne pare. prosto, nisam u tom stilu. možeš da zamisliš, ja motordžija sa 120 kila sa dugom kosom i šešir hao hao hao nosim narandžasti kačket u grupnim lovovima, a ako je jako hladno vunenu kapu (narandžastu, zelenu ili belu, zavisi od lova). na guske fantomka, maskirna ili bela. e u letwem lovu umem da nosim šešir, ali onaj platneni maskirni sa mrežom protiv komaraca  ;)

neko je pomenuo tradiciju. kada bih se držao tradicije nosio bih šajkaču ili šubaru. tako su nosili stari lovci. evo ga na slici čuveni kalča lovdžija, stari niški lovac i junak dela stevana sremca.

--- Kraj citata ---
Gledao sam Ivkovu Slavu, neću pretjerat ako kažem barem 50 puta, i uvijek se iznova nasmijem Kalči lovađiji, ali nisam iskreno znao da je to bio stvaran čovjek. Dragan Bjelogrlić je super to odglumio. Tko još nije pogledao Ivkovu Slavu neka svakako pogleda. Srbi su uvijek ako ništa drugo znali napravit dobar film i tu nema pogovora. Kalča i njegov vjerni pas Čapa, legenda.

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

[*] Prethodna stranica

Idi na punu verziju