Odjeća i Obuća, Oprema za lov, lovce i lovište, terenci > Odjeća

LOVAčKI ŠEŠIR

<< < (5/37) > >>

Goran nxn:
sory Zoran

Jurica:
silterica jer u onoj drugoj varijanti izgledam u najmanju ruku smjesno i staro  d1

MAUZ:
Silterica - kacket... Sesir mi je neudoban, (sto netko rece: cini me starijim i ruznijim ), i ne ukalapa se uz moj stil odijevanja! Ja kad idem u lov, volim nesto otresti i bez puske, a sa sesirom bi pala samo neka banatska baba  :'( Browning kacketi, 100 % cotton, da mozak dise  d4

MP153:
Mi u Dalmaciji naginjemo više talijanskom stilu oblačenja a to je zelena boja i tkzv. bejzbol kapa sa lovačkim motivima bilo u zelenoj ili oranž boji, uglavnom sa osvrtom na praktičnost.
Mislim da austrijski i njemački stil oblačenja opet ima svoje a to je otmjenost i sklonost ka (suvišnim) detaljima gdje uglavnom prevladava smeča boja i klasičan alpski ili obični šešir.
Amerikanci su opet nešto drugo, oni kao i u svemu ostalom prave paradu od svega u što se dirnu.
Pošto se mi geografski nalazimo negdje izmeču ta dva stila dolazi do raznih mixeva a sada još i sa dodatkom vojne opreme.
Eto, ali ipak mislim da će se to u skoro vrijeme sve iskristalizirati i prevladati jedan jedinstven stil prikladan nama i našem podneblju.

proof:
Tradicija nošenja šešira nastala je kada su svi nosili šešire, pa su lovci imali lovačke šešire. Danas je došlo novo vrijeme, malo ljudi nosi šešire u svakodnevnom životu. Smatram da imam pravo u lovu nositi ono što nosim i inače samo da je bojom i oblikom lovačko. Tradicionalni lovački šešir posjedujem, ali nisam ga nosio više od 5 puta. Nije mi ugodan za nositi, nezgrapan je, kad mi smeta ne mogu ga staviti u džep. Najčešče nosim baseball kape – šilterice, a u zadnje vrijeme i aigle lovački šešrič od hi-tech materijala (sa gore-tex) koji ima na sebi i crvenu trakicu.

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

[*] Prethodna stranica

Idi na punu verziju