Odjeća i Obuća, Oprema za lov, lovce i lovište, terenci > Oprema i Odjeća i obuća
Futrola za karabin
Zoran:
--- Citat: Štef - 23. 09. 2008. 13:20:39 ---Jel ima netko unutrašnjost od futrole onu pjenastu masu, mislim da je puno bolja od spužve. Izgleda ko gumirana spužva.
--- Kraj citata ---
to nevalja nista, to ti je zvucna izolacija inace!
futrola treba da upija vlagu, a ne da neupija!
jer, ako stavljas mokru pusku unutra, ond ati s etreba da sta prije osusi, a ne da je voda na pusci!
a ako je futrola mokra, a to se sigurno desilio , u ovim mjesecima, di je kisno i hladno, ond akad dojdes doma stavis futrolu na radijator, vjerovatno je to da je vani hladno pa je upaljeno grijanje, onda si posusis furolu!
i onda opet sve ispocetka!
ili je naspricaj, kako neki spretni lovci, i nemas tih problema! teaa
Štef:
--- Citat: Nosler - 23. 09. 2008. 13:22:56 ---
--- Citat: Štef - 23. 09. 2008. 13:20:39 ---Jel ima netko unutrašnjost od futrole onu pjenastu masu, mislim da je puno bolja od spužve. Izgleda ko gumirana spužva.
--- Kraj citata ---
Sa duznim postovanjem....sada mi bas nista nije jasno.... uf ;D
--- Kraj citata ---
Znam malo nespretno postavljeno (čitaj glupo uf) pitanje, ali mislim da je to baš ovo kaj je Zoki opisal. Bio sam kod jednog kožara da mi popravi futrolu pa mi je on objašnjaval da bi umjesto spužve trebalo stavit takav nekakav materijal. Jel zna netko tko bi mogo popravit ciferšlus na kožnoj futroli i promijenit spužvu unutra?
dean:
--- Citat: Zoran - 23. 09. 2008. 13:26:55 ---
--- Kraj citata ---
to nevalja nista, to ti je zvucna izolacija inace!
futrola treba da upija vlagu, a ne da neupija!
jer, ako stavljas mokru pusku unutra, ond ati s etreba da sta prije osusi, a ne da je voda na pusci!
a ako je futrola mokra, a to se sigurno desilio , u ovim mjesecima, di je kisno i hladno, ond akad dojdes doma stavis futrolu na radijator, vjerovatno je to da je vani hladno pa je upaljeno grijanje, onda si posusis furolu!
i onda opet sve ispocetka!
ili je naspricaj, kako neki spretni lovci, i nemas tih problema! teaa
--- Kraj citata ---
Daj zorane budi ozbiljan. Tko kad dođe iz lova vani pušku iz futrole a futrolu stavlja na radijator?! Većina nas je bubne u ormar uz laganje samog sebe, budem sutra očistio. Onda prođe dan-dva, da barem tak malo, i tek onda ju očistimo. Zato ju obrišeš prije nego je spremiš u futrolu i nek spava. Kad prvo uhvatiš vremena ju pobrišeš i očistiš cijev i to je to. Ja cijev čistim isti dan prije nego ide spavati, doslovno traje 3 minute.
zvedris:
al ja je fakat sutra očistim.... fre fre fre
Nosler:
Vjerovali ili ne ja izvadim pusku iz futrole cim dodjem kuci.najvise zbog kondenzije koja se stvori na cijevima kada se naglo mijenja temperatura. Okrenem cijev dole i izvadim zatvarac a futrola...ona ide na susenje! Nema se tu sta izmisljati. Neko veliko ciscenje puske poslije svakog lova ne primjenjujem...ima zanimljivijih stvari! :laugh:
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju