Odjeća i Obuća, Oprema za lov, lovce i lovište, terenci > Oprema i Odjeća i obuća

Najbolji ranac / ruksak ?

<< < (11/22) > >>

Max011:
Da prozborim neku pametnu i ja... cenjene kolege kod kupovine ranca želim da vam ukažem na par činjenica ukoliko će isti služiti za nošenje odstreljenje divljači preporučujem nove sintetičke materijale koji su vodonepropusni i kod kojih ne morate nositi plastičnu kesu ... već posle lova samo isperete mlakom vodom i kuhinjskim deterdžentom. Kod starih sa tkaninom kesa je bila obavezna i ako slučajno procuri a ne operete ranac nakon lova teško si ga vama!!! Takodje ukazujem da sam ove godine na sajmu u Novom sadu bio oduševljen rancima bugarske firme Hilman koja radi lovačku opremu. Pomenuti ruksaci/ranci koštaju oko 50ak evra,zapremine oko 50litara izuzetno kvalitenog materijala i dizajnau kombinaciji sa kožom pa ako naletite da  znate da su dobra investicija!

PinzHunter:

--- Citat: Max011 - 07. 11. 2008. 12:39:24 ---Da prozborim neku pametnu i ja... cenjene kolege kod kupovine ranca želim da vam ukažem na par činjenica ukoliko će isti služiti za nošenje odstreljenje divljači preporučujem nove sintetičke materijale koji su vodonepropusni i kod kojih ne morate nositi plastičnu kesu ... već posle lova samo isperete mlakom vodom i kuhinjskim deterdžentom. Kod starih sa tkaninom kesa je bila obavezna i ako slučajno procuri a ne operete ranac nakon lova teško si ga vama!!! Takodje ukazujem da sam ove godine na sajmu u Novom sadu bio oduševljen rancima bugarske firme Hilman koja radi lovačku opremu. Pomenuti ruksaci/ranci koštaju oko 50ak evra,zapremine oko 50litara izuzetno kvalitenog materijala i dizajnau kombinaciji sa kožom pa ako naletite da  znate da su dobra investicija!

--- Kraj citata ---

de nam postiraj koju sliku ako imas z14

Max011:
Link: http://www.hillman.bg/show_product.php?id=85&category_id=34&sortbytype=

Pored navedenih bilo je i drugih modela kojih nema u ovoj ponudi.

jbpmarko:

--- Citat: vepar007 - 06. 09. 2008. 15:29:37 ---Ovako:
Prvenstveno za dnevnu turu ali ja ga ipak napunim do "ibera".
Sljedeće stvari nosim obvezno u ruksaku.

- debela goretex jakna za noć
- kišno odjelo za navuć
- lightforce lampa (140mm)
- baterija za lampu 12v (2,5Kg)
- LED lampa
- dvogled 8x42
- plastična boca od 2,5L s vodom
- thermo boca s čajem 0,75l
- lovački nož
- sprej protiv komaraca i krpelja 100ml
- anisovo ulje 100ml
- 2,5m štrika za šlajsanje
- hrana i kruh u tuperu
- nož za hranu
- rezervna municija
- razne vabilice za divljač
- škare za rezanje grana
- mobitel
- kamera
- novčanik

Svakako bih trebao imati više manjih džepova.
Ne smije šuštiti i mora da bude u nekoj zelenoj ili maslinastoj boji.
To bi bilo to, ugrubo.....
A sada da čujem vaš savjet.

Za što će ti anisovo ulje?

--- Kraj citata ---

Neno:
Max ovi od Hillmana izgledaju 1A, ako dođu ko šta kažeš 50-ak € stvarno nije skupo.  d4

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

[*] Prethodna stranica

Idi na punu verziju