Odjeća i Obuća, Oprema za lov, lovce i lovište, terenci > Oprema i Odjeća i obuća
Najbolji ranac / ruksak ?
RACI:
--- Citat: vepar007 - 05. 11. 2008. 10:16:14 ---RACI daj postavi sliku JNA rusaka ako možeš...ne znam točno koji je...
--- Kraj citata ---
Mi smo ga ovdje zvali jurisni, a valjda su ga duzili izvidjaci u JNA.
PinzHunter:
nemojte misliti da sad se bezveze falim ali imam i ovaj sto je raci stavio i onaj od goge. nisam bas ni sa jednim zadovoljan, ali za kratke lovove je ovaj jurisni super.onaj veci kad natrpas bude potezak jer teret previse strsi van tijela pa nosenje bude jos teze i stalno udara po ledjima pri hodanju. sto blize tijelu to bolje, pa ako puska nemoze na rame ima remen za pusku pa se nosi kao ruksak i moze se nositi preko ruksaka. ali brza reakcija ovdje moze slobodno biti zaboravljena, mada proizvodjac remena za pusku tvrdi da to nije problem te da se puska brzo spremi na gotovs, sto u stvarnosti nije bas tako jednostavno.
gogo3006:
iman ja i ovaj mali- torbicu, ali ga nevolin jer mu je metalna zakaćka izderala jedan kundak >:(
A ovaj veliki služi samo kad se ide na nekakvu daaaleku čeku pješke ili u planinski lov jer puuuno stane u njega ali je nezgodan za pucanje jer ima debele naramenice.
Uglavnom je za transport-kičmatrans happi.
U svakosnevnom lovu iman jedan mali ruksak od McKinley-a, mali zeleni planinarski. lagan, jednostavan a sve za marendu stane u njega a u povratku - zekan ....... fre
PinzHunter:
ja ruksak ostavljam u autu. kad idem u prigon ili na ceku ponesem nesto najophodnije i to sve stane u spremnik na poledjini signalne majice. mozes se provlaciti kroz grmlje, potrcati a nista neispada. inace sam ljubitelj tih spremnika na poledjini pa mi skoro svaka jakna ima taj spremnik na ledjima.neki su sa rajsverslusom a neki su otvoreni.
Prije sam nosio uvjek ruksak ali hodanje po nasim vrletima me naučilo da osim vode i jednog nareska nenosim nista vise sto mi nije potrebno. d1
nevelim da nebih volio imati jedan dobar rucksak ali naletice i on jednog dana
perop:
--- Citat: PinzHunter - 07. 11. 2008. 10:04:55 ---ja ruksak ostavljam u autu. kad idem u prigon ili na ceku ponesem nesto najophodnije i to sve stane u spremnik na poledjini signalne majice. mozes se provlaciti kroz grmlje, potrcati a nista neispada. inace sam ljubitelj tih spremnika na poledjini pa mi skoro svaka jakna ima taj spremnik na ledjima.neki su sa rajsverslusom a neki su otvoreni.
Prije sam nosio uvjek ruksak ali hodanje po nasim vrletima me naučilo da osim vode i jednog nareska nenosim nista vise sto mi nije potrebno. d1
nevelim da nebih volio imati jedan dobar rucksak ali naletice i on jednog dana
--- Kraj citata ---
Imam isto mišljenje što sam već i napisao u mom predhodnom postu. Valjda lovimo na sličnom terenu. Ruksak u takvim lovovima je samo smetnja pa ga često treba brzo treba skidati. Redovito se u toj brzini nešto iskomplicira i izgube se najkvalitetniji primjerci divljači.
Kada se ide u lov na nekoliko dana trebaju laganii ruksaci velikog volumena koji mogu primiti puno stvari kao vreća za spavanje i druga oprema koje ne smije biti teška ali redovito zauzima veliki prostor. Tu ovi srednji i mali ruksaci ne mogu pomoći.
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju