Odjeća i Obuća, Oprema za lov, lovce i lovište, terenci > Oprema i Odjeća i obuća
Osnovna lovačka oprema
Vanja:
Najosnovnija lovačka oprema su dalekozor i puška, a večini lovaca i pljoska ;D
Namjerno sam stavio dalekozor na prvo mjesto jer smatram da je najvažniji predmet svakog lovca. Svi znamo čemu služi ali dosta lovaca mu ne pridaje gotovo nikakvu važnost i na prvo mjesto stavlja pušku koja je isto jako važna ali mislim da je jako bitno da se prvo procijeni na što se puca a to sa snajperom nije moguće kvalitetno učiniti.
Nažalost, zbog navedenih stvari često stradavaju krmače, pogotovo u ovo vrijeme, što je tragično. Takočer se pucaju mladi veprovi( 2-3 god) što je takočer loše za lovište jer jedina korist od njih je meso a trofeja je slaba. Bolje ih pustit do 4-5< godine kad će trofeja doč do izražaja. To vrijedi i za srneču divljač. Nek se ne naljute članovi lovačkih društava ali mislim da je to u LD največi problem, zbog puno članova i ide se logikom tko će prije. Nadam se da čete se složit samnom.
medo:
Dalekozor,upucana puska,dobra odjeca,noz,kvalitetna obuca,range finder(od kad ga imam nema vise promasaja do 400m ;D ;D),vrhunska municija i etika koju se ne kupuje vec stjece ili se s tim rodis ;)
Vanja:
Medo , skroz se slažem s Tobom u vezi lovačke etike. To je lovačka kultura i ona je najvažniji dio lova. Ona je ogledalo lovca i njegovog odnosa prema divljači i drugim lovcima.
Evo jedne lovačke poslovice vezane za etiku:
Svaki lovac je sam svoj sudac i sam Razmišlja da
li je ispravan ili nije, sam sebe kazni ako
nije ispravan,ili sam sebe pohvali,
ako je ispravan.
To je lov i to je lovna etika!
medo:
Ova je poslovica super ;)
Etika se nazalost ne uci pri polaganju ispita,bar mene nisu,ali otac me je naucio najvise
Huntercro:
Kod nas vepar ne može doživit 5-6 godina da bi dao trefeju, tako i srnjak i slično. Problem su lampe, neodgovorni pojedinci i ljudi željni odstrela. Ne možeš vepra pucati ako ga nisi dobro osmotrio i onda stari vepar ne izlazi lako kao mladiči tri-četri godine, a svi bi htjeli vepra u medalji. Treba svima dati u osnove svinje tako da ne moraju krasti i krivoloviti pa kad ne bude morao razmišljati da ga mora ukrasti neče ga ni pucati jer ga može pucati kad hoče.
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju