Odjeća i Obuća, Oprema za lov, lovce i lovište, terenci > Oprema i Odjeća i obuća
Osnovna lovačka oprema
Johnny:
U najbitniju opremu kod lovca ne spadaju puška, dalekozor i td...
U lov možeš doči i bez toga, u radne akcije ide bez toga ali nešto što ste svi vi zaboravili a najbitnije je...: PUNA LOVAčKA NAPRTNJAčA ;D ;D, što puna nečega tekučega, a što nečega konkretnoga za prigristi(podrazumijeva se sve pod kutem 45°) ;)!
sikiriki:
A može i pod 90.
medo:
Pa i vodoravno ako treba ;D
Zoran:
za mene je najvzniji noz od svega ovoga navedenoga.
ja kad bi kreno u lov bez noza osjeco bi se kako da hodam go po sumi.
prije bi otiso bez puske nego bez noza.
i nosim ujek kanapu ili zice.
zamen je naj vazije znaci noz
i metar uzeta nekog
a sve ostalo ima suma
skyangel:
--- Citat: Vanja - 17. 05. 2007. 10:11:54 ---Najosnovnija lovačka oprema su dalekozor i puška, a večini lovaca i pljoska ;D
Namjerno sam stavio dalekozor na prvo mjesto jer smatram da je najvažniji predmet svakog lovca. Svi znamo čemu služi ali dosta lovaca mu ne pridaje gotovo nikakvu važnost i na prvo mjesto stavlja pušku koja je isto jako važna ali mislim da je jako bitno da se prvo procijeni na što se puca a to sa snajperom nije moguće kvalitetno učiniti.
Nažalost, zbog navedenih stvari često stradavaju krmače, pogotovo u ovo vrijeme, što je tragično. Takočer se pucaju mladi veprovi( 2-3 god) što je takočer loše za lovište jer jedina korist od njih je meso a trofeja je slaba. Bolje ih pustit do 4-5< godine kad će trofeja doč do izražaja. To vrijedi i za srneču divljač. Nek se ne naljute članovi lovačkih društava ali mislim da je to u LD največi problem, zbog puno članova i ide se logikom tko će prije. Nadam se da čete se složit samnom.
--- Kraj citata ---
večinom je to sve ok što si napisao no ima tu još nekih stvari. neki od nas nismo tak bogati u lovištu sa crnom divljači i ona je večinom u prolazu. tako da što se tiče krmači to je potpuno u redu dok se ne love, no dok je sezona lova na sve, niti ja niti bilo koji drugi lovac u mojem ld neče previše gledati kakva je kljova ili koliko je stara crna divljač jer ja u svojem lovištu svinju vidim možda kojih 10-15 puta godišnje, od toga imaš priliku za pucati možda 4-5 puta. kad to sve zbrojiš i oduzmeš praktički imaš stvarni odstrel od 2-3 svinje i gdje bi ja onda došao kad bi još gledao i na starost ili jačinu kljoveč BAŠ NIGDJE. odstrelio bi eventualno jednu ili nijednu svinju godišnje. da sam recimo lovac na zrinskoj gori ili u žutici onda bi definitivno primijenjivao ova pravila što si napisao, no ovako, ja odstrelim prvu svinju koja mi izače, osim ak je krmača s malima, jer inače ne bi odstrelio ništa. ako netko zna gdje se može doči u komercijalni lov na svinje relativno jeftino može mi slobodno savjetovati jer svinje su mi strast.
dobra vam kob
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju