Odjeća i Obuća, Oprema za lov, lovce i lovište, terenci > Oprema i Odjeća i obuća
Sefovi za oružje
Harry P.:
fredonja, možeš ovo vezano za zatvarač malo pojasniti.
kalnik:
--- Citat: fredonja - 14. 05. 2009. 23:08:19 ---Samo da znaju oni koji ih još nisu nabavili, u mom LD 2 lovca prije 2 tjedna ostala bez oružja jer su im žandari došli u kontrolu a nisu imali ormare za oružje. Tko nema neka kupuje/radi, tko ima neka složi po PS-u, ne zaboravite da kod karabina morate i zatvarač izvaditi.
Pozdrav svima
--- Kraj citata ---
E i mene zanima ovo za zatvarač. Koji zakon ili članak zakona to pojašnjava? Municija odvojeno od oružja, naravno. Ali zatvarač ččč
fazan:
Hajdemo iz početka !
u zakonu se ne spominje matrijal od kojeg mora biti ormar za oružje , već samo jedna čudna , nedefinirana i zbunjujuća floskula koja kaže. " Da se ne može otvoriti priručnim alatom".
Na moj upit načelnici odsjeka za oružje Pu zagrebačke što se smatra priručnim alatom , jer je to po mojoj definiciji nešto što svakodnevno čovijek nosi sa sobom nožić, letterman i slično nisam dobio suvisli odgovor.
Što se tiće zatvarača , toga sigurno nema u zakonu ,jer bi u tom slučaju morao iz baskule vaditi udarne igle.
No ta tema je već apsolvirana sa zaključkom da svaka Pu u hrvatskoj ima svoje "tumačenje" zakona o oružju , a kad se to spusti na PP kao operativu onda je to tako da svaka smjena u stanici tumači i išćituje zakon kako znaju i umiju.
shandi:
Po tome ispada da češ morati imati dva ormara za prelamače. Jedan za cijevi, drugi za kundak s glavom. Možda bi bilo najbolje puške rastaviti na sve dijelove i raspremiti na deset mjesta po stanu u deset sefova uf
gogo3006:
Ili raspilat brusilicon...... ;D ;D ;D ;D
Oni kreteni bi bili najsritniji kad bi to uradili.
Tada bi samo kriminalci posjedovali oružje, ali to nebi bio problem, oni su kriminalci oni mogu šta oće....
Zakon je napisan upravo tako da se može tumačit kako kome padne napamet, i zato je u principu samo razlika ko ti dođe u kontrolu,
A i za ovo- " odvojeno od streljiva..."- šta se misli pod tim.
Dovoljno je da su puške prazne, odnosno da su spremnici oružja prazni.
Po tome je streljivo već odvojeno od oružja. Ili i za to treba još jedan mali sef, po mogučnosti u drugoj prostoriji..
Ma ljudi, mi smo poznati po tome da znamo opet izmislit toplu vodu, tako je slučaj i sa ovim zakonom.
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju