Odjeća i Obuća, Oprema za lov, lovce i lovište, terenci > Oprema i Odjeća i obuća
Sefovi za oružje
fredonja:
Citiram bez odobrenja pa neka me tuže ako žele. Lovački vjesnik 10/2004, naslov je:
SEFOVI POŽELJNI, ALI NE I OBVEZNI
"...Oružje i streljivo moraju se čuvati tako da ne budu dostupni osobi koja nije ovlaštena za njihovo posjedovanje. Dakle, osim vlasnika ili korisnika, nitko drugi ne smije imati pristup oružju i streljivu. Osnovno je da oružje i streljivo uvijek moraju biti zaključani i držati se odvojeno. To znači oružje u jednom, a streljivo u drugom ormaru, ladici, sanduku ili sličnom spremištu s posebnom bravom.... Oružje i streljivo mogu se čuvati i zajedno, ali samo ako se drže u metalnom ormaru, sefu ili sličnom spremištu, koje se ne može otvoriti uobičajenim alatom. Riječ je o posebnim metalnim ormarima za čije nasilno otvaranje treba upotrijebiti alat za rezanje željeza...ili neke specijalne provalničke alate... Ako lovac ne posjeduje odgovarajući ormar ili sef za oružje, onda je dobro dodatno zaštititi oružje stavljanjem sigurnosnih bravica ili lokota koji onemogućuju njegovo opaljenje. To je mudro učiniti i kada se oružje drži u ukrasnim drvenim ormarima sa staklenim stjenkama... Dakle, sefovi za držanje oružja nisu obvezni, ali su svakako poželjni za sve vlasnike oružja....
i to je sve o čemu Vi kolege pišete.
Tyger:
--- Citat: fredonja - 15. 05. 2009. 21:23:04 ---
Citiram bez odobrenja pa neka me tuže ako žele. Lovački vjesnik 10/2004, naslov je:
SEFOVI POŽELJNI, ALI NE I OBVEZNI
"...Oružje i streljivo moraju se čuvati tako da ne budu dostupni osobi koja nije ovlaštena za njihovo posjedovanje. Dakle, osim vlasnika ili korisnika, nitko drugi ne smije imati pristup oružju i streljivu. Osnovno je da oružje i streljivo uvijek moraju biti zaključani i držati se odvojeno. To znači oružje u jednom, a streljivo u drugom ormaru, ladici, sanduku ili sličnom spremištu s posebnom bravom.... Oružje i streljivo mogu se čuvati i zajedno, ali samo ako se drže u metalnom ormaru, sefu ili sličnom spremištu, koje se ne može otvoriti uobičajenim alatom. Riječ je o posebnim metalnim ormarima za čije nasilno otvaranje treba upotrijebiti alat za rezanje željeza...ili neke specijalne provalničke alate... Ako lovac ne posjeduje odgovarajući ormar ili sef za oružje, onda je dobro dodatno zaštititi oružje stavljanjem sigurnosnih bravica ili lokota koji onemogućuju njegovo opaljenje. To je mudro učiniti i kada se oružje drži u ukrasnim drvenim ormarima sa staklenim stjenkama... Dakle, sefovi za držanje oružja nisu obvezni, ali su svakako poželjni za sve vlasnike oružja....
i to je sve o čemu Vi kolege pišete.
--- Kraj citata ---
..to je bilo tada..
Tihomir:
Eto nas po tko zna koji put zagi
Zakon o oružju 01.09.2009. malo friškiji od ovog iz 2004.
1. Cuvanje oružja i streljiva
Clanak 30.
Oružje i streljivo moraju se cuvati tako da nisu dostupni osobi koja nije ovlaštena posjedovati
ga, a osobito djeci, zakljucani i odvojeni u metalnom ormaru, sefu ili slicnom spremištu .koje se ne može otvoriti alatom uobicajene uporabe.Oružje i streljivo moraju se cuvati u stambenom ili drugom prostoru koji se nalaze u mjestu
prebivališta, odnosno sjedišta vlasnika ili korisnika oružja i streljiva.
Iznimno od stavka 2. ovoga clanka, fizicka osoba kojoj je izdan oružni list za držanje oružja,
smije nositi takvo oružje samo radi popravljanja ili prepravljanja te korištenja na strelištu,
nenapunjeno u odgovarajucim navlakama ili kovcezima.
HS-2000:
Joj dečki,dečki...
Kao prvo nemojmo pljuvati po MUP,znamo svi da u svakom žitu ima kukolja ali ne treba se generalizirati i ja osobno mislim da dečki(iz MUP-a)
rade dobro svoj posao(moglo bi se i bolje-ali tako je kako je...)
Zaista pojedinci na ovom forumu imaju očito jako puno zakona o oružju(gdje sve to piše-negdje u kućnoj radinosti) ref ref-
Kad se kaže "fizički odvojeno" u transportu onda ne smije biti u istom pretincu gdje je i puška nego u posebnom džepu futrole; a kad je streljivo u sefu onda se odnosi na poseban pretinac pod ključem-nećemo sad pričati kakav je taj ključ i koliko je jak...,bla,bla,bla...
I ovo da se svaki karabin mora fizički odvojiti od svoga zatvarača(u sefu) happi uf hao,
to je stvarno dobar vic po meni do sada.
Ja osobno imam puno oružja u kući svojih roditelja u Brodsko posavskoj županiji i sve je pod ključem u sefu i do sada nikad nije bila policija na pregledu,gdje šta i kako se drži.Zašto je tako ne znam ali doći će i vrijeme za provjeru i treba da dođu...
Nisam nikome želio pametovati, ali ne treba se izmišljati topla voda koja je davno izmišljena....
Svima pozdrav i ostajte mi dobri i zdravi.
valdop:
citat HS-2000
I ovo da se svaki karabin mora fizički odvojiti od svoga zatvarača(u sefu)
to je stvarno dobar vic po meni do sada.
to valjda vrijedi za puške koje imaju zatvarač ččč
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju