Odjeća i Obuća, Oprema za lov, lovce i lovište, terenci > Oprema i Odjeća i obuća

Sefovi za oružje

<< < (16/66) > >>

sniper:
 čččSad izgleda da ne mora biti metalni ormar. U LV 3/2008. na str. 9. odgovara na pitanje o čuvanju načelnik odjela za upravne poslove mup-a. Citat: "Naime, spremište može biti jedna ili više prostorija ili prostora koji su namjenjeni trajnom smjestaju i cuvanju predmeta. Dakle, osnovno je da se oruzje i streljivo moraju cuvati zakljucani i odvojeni, osim ako se cuvaju u metalnom ormaru, sefu ili sličnom spremistu koje se ne može otvoriti alatom uobicajene uporabe."

oliverl:
Evo meni su nedavno bili u kontroli, imam drveni lijepi ormar, ali sam nabavio i metalni da sve bude po zakonu. I tako došao policajac pregledava a na formularu pišu mogućnosti: 1.drveni, 2.metalni, 3.sef.  Na upit što ne treba biti isključivo metalni odgovorio mi je da je bitno da je pod ključom!

dean:
Ipak zakonska regulativa poznaje i drvene ormare za držanje oružja. Nisu li nas samo plašili sa svim ostalim obavezama i varijacijama na temu ormara za oružje? To nije ni lijepo ni kulturno od njih. Ili smo si mi to samo priredili sa pričama, rekla-kazala. Samo pisani trag ima težinu, sve drugo se veže mačku o rep!

skyangel:
Ovo smo kompletno već obradili u diskusijama u ovoj temi i zaključili smo da sef ne mora biti strogo metalni, da može biti i drveni, no drveni mora biti pravilno osiguran, to što su oni rekli da mora biti samo pod ključem, je subjektivno, doći će jednom netko nadobudan pa će reći da nije dobar pod ključem samo. Drveni je sef ok ako je zatiplan u zid i kroz okidače provučen lanac koji je zatiplan u zid, takva je nekakva praksa. No, ne vjerujem da će bilo kome odnijeti oružje samo zbog drvenog ormara.

SSG:
Mene su upozorili da obavezno moram oružje držati u metalnom ormaru.Dosta kontaktiram sa osobama iz moje PU pa govorim iz prve ruke,kaj se tiče mog kraja.Al valjda postoje razlike od PU do PU,što je po meni apsurd da postoje dvostruka mjerila.

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

[*] Prethodna stranica

Idi na punu verziju