Optike i nosači > Optike

Ahh... opet optika.... savjeti, mišljenja, iskustva...

<< < (4/9) > >>

sheytan:
Moram da naglasim da je jako bitan oblik optike! Npr., novije optike su chesto kratje nego ove starije, i ne mogu da se stave ovako nisko!  paci Npr., SB Zenith je mnogo kratji od prethodnih modela, i shirenje tubusa/objektiva na napred pochine ranije... Mislim da bi na ovoj mojoj Zastavi morao biti cca. 1cm vishlje montiran! A Meopta 3-12x56 moze ovako nisko, mogu proveriti, mislim da je moj prijatelj postavio na identichnu montazu kao ja ovog Zeissa!  1liga

Iggy:
 Ako se uspije videti na slici. Na karabinu je viver šina i optika je jako nisko,isto meopta sa objektivom 56.

Macak:

--- Citat: pripravnik - 18. 02. 2015. 17:28:47 ---
--- Citat: Macak - 17. 02. 2015. 15:33:25 ---Sve tri optike su ti dobre koje si naveo, ali Meopta vise nudi i zato je bolja opcija.

--- Kraj citata ---
Meopta je pravi izbor

--- Kraj citata ---

U toj "ligi" imas isto DDoptics, dobar je kao Meopta ako ne i bolji ova II generacija.

zuna:
Da ne otvaram temu posebno, da li je bolja optika sa šinom ili bez? Nekako mislim da se na optiku bez šine može iskombinirati i nešto jeftinija montaža s prstenovima (mislim na Leupold QR, nešto slabije od toga ne bih išao) dok mi za optiku s šinom je jedina mogućnost Rusan i to za cca 1500 kn... A što se tiče kvalitete, čvrstoće itd... koja je bolja? Ili je potpuno svejedno?

Laufer 223:
Nije svejedno, šinja je puno bolja. Na svim mojim karabinima, a imam ih 4 su optike sa prstenovima, i na svima je kroz godine došlo do proklizavanja optike kroz prstenove. Nakon dugo korištenja po svim vremenskim uvjetima ljepilo na prstenovima (tamo gdje je ljepljeno) jednostavno sprhne, vijci olabave i uslijed trzaja pucnja dođe do proklizavanja, vožnje optike kroz prstenove. To rezultira dok se ne primijeti svaki pogodak na drugo mjesto, nema grupe. Kod optike sa šinjom to se ne može dogoditi.

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

[*] Prethodna stranica

Idi na punu verziju