Optike i nosači > Optike
Ahh... opet optika.... savjeti, mišljenja, iskustva...
pripravnik:
Posjedujem dvije optike jedna je sa sinom a druga prstenovi,samo bi dodao meni je puno ljepse pogledat optiku na kojoj nema prsetova,a o cvrstoci same montaze nema se potrebe pricat.Sina ima dvije velike prednosti puno lakse je namontirat
a smatram da je i cvstja kada se namontira,samim tim optika je i niza sto se meni licno svidja. pozdrav
evaeva:
--- Citat: Laufer 223 - 23. 02. 2015. 17:39:28 ---Nije svejedno, šinja je puno bolja. Na svim mojim karabinima, a imam ih 4 su optike sa prstenovima, i na svima je kroz godine došlo do proklizavanja optike kroz prstenove. Nakon dugo korištenja po svim vremenskim uvjetima ljepilo na prstenovima (tamo gdje je ljepljeno) jednostavno sprhne, vijci olabave i uslijed trzaja pucnja dođe do proklizavanja, vožnje optike kroz prstenove. To rezultira dok se ne primijeti svaki pogodak na drugo mjesto, nema grupe. Kod optike sa šinjom to se ne može dogoditi.
--- Kraj citata ---
Meni u mome 18 godišnjem lovačkom stažu niti jedna optika nije proklizavala kroz prstenove iako nije bila lijepljena već samo vijci koji drže prstenove i baze. Smatram da je šina na optici samo stvar ukusa i čovjekove odluke koju kupiti.............
Neno:
Ove nove SR convex itd su prava stvar možeš premještati optike s puške na pušku bez tragova i šansa za proklizavanje je minimalna, doduše nikad nisam imao problema ni s prstenovima koje sam ja montirao.
Laufer 223:
Evaeva ni meni nakon 18 godina niti jedna nije proklizala, ali nakon 35 je.
enigma:
Prva optika koju sam ja montirao na m-48 imala je aluminijski tubus i nije imalo šanse da proklizi jel sam je šerafio dok
se šerafi nisu počeli znojiti uf mad pljus posle toga je i ona imalo svojevrsnu "šinu" na tubusu :tommy: paci paci paci
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju