Optike i nosači > Optike
Aimpoint S1
milohnic1983:
Pozdrav kolege, zanima me da li netko ima iskustva sa aimpoint s1 crvenom točkom ?
Postavio bi je na poluautomat kojeg koristim isključivo za lov divlje svinje pogonom a naboj je kugla 12/76 .
Mislim da bi bio precizniji i brži sa crvenom točkom i vidim da je s1 osmišljen za sačmarice i možeš je jednostavno montirat na šinu .
Kakva su inače iskustva sa crvenim točkama na sačmaricama ?
zagi
roger:
Moje misljenje (teoretsko) je da je to prvenstveno komercijalna izmisljotina za sacmaricu, nama nepotrebna.
Sa sacmaricom se ne "nisani", sacmaricu se instiktivno usmjerava jer su mete pokretne (pernato-letece ili sitne i trcece - zec)
U americi, mozda ima neke prednosti u primjeni,
jer cesto love purane prikradanjem.
Onda "upucaju" crvenu tocku na sacmaricu na taj nacin da dovedu tocku na najpovoljniji dio posipa, pa time povecavaju efektivnost na puranima.
Pravo pitanje bi trebalo postaviti ovako:
Primjena crvene tocke na sacmarici u lovu na prepelice, fazane, jarebice, sljuke, itd...
Meni se za sad nije pojavila potreba za takvim dodatkom, ali mozda bude (kad narastem). zagi
Gabro:
Kolegi treba za kugle sa sačmaricom, za lov divljih svinja. Ne smatram preko potrebno ali ne vidim zašto ne. Šta veča točka jer se puca na blizu i može to bit korisno... Inače za lov sačmom teška glupost. Volio bih vidit onoga ko lovi šljuku s aimpointom ili bilo kojom crvenom točkom.
Nikola:
veći efekt bi bilo s ovim
http://mikron.hr/index.php?route=product/product&path=113&product_id=112
mladjo:
--- Citat: Gabro - 04. 12. 2018. 07:21:37 ---Kolegi treba za kugle sa sačmaricom, za lov divljih svinja. Ne smatram preko potrebno ali ne vidim zašto ne. Šta veča točka jer se puca na blizu i može to bit korisno... Inače za lov sačmom teška glupost. Volio bih vidit onoga ko lovi šljuku s aimpointom ili bilo kojom crvenom točkom.
--- Kraj citata ---
evo kolega i takvog... d4
doduše to je bila samo proba jel se može... puška je kratka i točka je upucana na vuširovu kuglu za u pogon... onda sam probao kak je pucat na leteće da ne skidam svaki put točku dolje... i ide lijepo... zagi
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju