Optike i nosači > Optike
Aimpoint S1
Gabro:
Eto na!! Bravo Mladjo!! Vidiš da čovik može nešto naučit svaki dan zagi zagi
Ali po meni prije iznimka nego pravilo, možda negdje gdje je čistije i di se može popratit i stavit pticu u televiziju to možda i ide. Znam za slučaj gdje je kolega zabunom šljuku odstrelio devetakom, davnih godina uf. U uobičajenim uvjetima gdje se šljuka lovi ja to ne bi na pušku stavljao, niti za iti jednu vrstu lova na ptice.
Ali čovjek je pitao za kugle a to očito može!!
milohnic1983:
Hvala na odgovorima, dosta pucam u lovnom streljastvu , parkur i lovacki trap pa i sam znam da tocka nema smisla na sacmi ali kugla je druga prica pa me zbog toga zanima .
roger:
--- Citat: Nikola - 04. 12. 2018. 10:05:43 ---veći efekt bi bilo s ovim
http://mikron.hr/index.php?route=product/product&path=113&product_id=112
--- Kraj citata ---
Mehanicki nisan za bokericu?
Moja iskustva s ovime su slijedeca:
Stavio ja to na bokericu, stavio i dva cilindricna promjenjiva choka, grupa parnih pogodaka s kuglom sve oko 10 cm na 50 m. Jako dobro. Inace bellot kugle, i neke talijanske, skoro identicno nose.
Ali.. ja ne nosim bokericu u lov s kuglom na svinje nego karabin, pa sam to skinuo i sad stoji u ladici.
Bokerica mi je za pernato i zeca.
Moj lovi-drug i prijatelj.
On to stavio, kad i ja, bokerica mu sa fixnim chokovima (mozda 3/4 i 1/4, ili tako nekako), kugle mu lijepo grupiraju na metu, takav ciljnik ocito popravlja preciznost, ali ni on ne lovi svinje s time - nosi karabin za pogon, ali on je ostavio to na bokerici, pa isao povremeno na sitnu divljac, fazane i sl.
Mislim da za fazane - nije nisanio nego koristio pusku kao da tog nema, sve je to OK, ali dok na kraju to nije ispalo negdje u lovistu u blato, travu, strniste, sikaru... i sad toga on vise nema. Novo ne narucuje - ne treba mu.
Pouka je ako se to zavida, paziti kako osigurati vijke, treba staviti thread locker. I popravit ce preciznost za kugle.
milohnic1983:
Slažem se kolega Roger .
Kako sam u gustišu sa psima i često u prilici da me napadne vepar , volim imati na izbor više naboja zbog sigurnosti .
Zbog toga mi odgovara poluautomat i to kugla jer ima veliku zaustavnu moc i ne treba mi za pucanje na daljine vise od cca 80 m.
Nekako mislim da kad dignes pusku nemoras razmisljati da li je dobro sjela nego samo da poklopis tocku sa svinjom :-)
Tocka je inace 6 moa
Neno:
Zbog napada DS poluautomat?
U Africi u lovu na opasnu divljač nema poluautomata, šta misliš zašto?
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju