Optike i nosači > Optike
Best buy optika za IZH 18 mh 30-06
target:
sauf
--- Citat: Buhag - 14. 05. 2018. 11:48:42 ---Docter ima bolja stakla ali 8X58 ima izlaznu pupilu nešto preko 7mm. Leupold VX-1 3-9x40 će istu izlaznu pupilu imati na povećanju od 5,5X i na tom i većim povećanjima će više svetla dati Docter. Medjutim na povećanju od 3X (3,3 realno) Leupold će imati izlaznu pupilu od preko 12mm i dati više svetla nego konkretni Docter.
--- Kraj citata ---
Tako je kolega zagi
target:
--- Citat: Neno - 14. 05. 2018. 12:37:26 ---Ljudsko oko ima promjer zjenice cca 7 mm tako da sve preko je praktički neiskorišteno.
Ali ovako zahebi matematiku , dođi do mene na testni poligon imam bar 4-5 optika na lageru pa provamo u sumrak.
--- Kraj citata ---
Nije tocno kolega, zjenica moze biti i 10 mm, vjerujte
deeejan:
mislim da je kvaliteta stakla ipak jedina i presudna stvar.
primjer, bauer hjb 3-9x40 ima oko 4-13mm izlaznu pupilu, a schmidt und bender 6x42 oko 7mm, ako se ne varam.
dal je potrebno uopce spominjat razliku u sumrak, u korist bendera naravno, u tih famoznih zadnjih deset minuta koje neno spominje?
mislim da nije...
dzabe exit pupil, ak staklo ne valja...
pepi2:
djabe exit pupil ako si u godinama .... onda samo kvalitetno staklo koje propusta vise svetla igra.
perop:
--- Citat: joseph - 12. 05. 2018. 22:22:49 ---Pozdrav,
razmišljam o best buy optici za svoj kipplauf IZN 18 mh u kalibru 30-06 i zapeo mi je za oko Leupold VX-1 3-9x40 za 1700 kn novi.
Molim iskusnije od mene da daju savjete!
--- Kraj citata ---
teaa
Ovakvom optikom sam u sumrak, gotovo noć, posuđenom puškom na daljini oko 300m pogodio trofejnog srnjaka. Da se može uzeti bolja i puno skuplja optika za jutro i sumrak može ali ova originalna Leupoldova - VX-1 3-9x40 optika je kvalitetna i sasvim zadovoljavajuća.
z10
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju