Optike i nosači > Optike

Best buy optika za IZH 18 mh 30-06

<< < (8/11) > >>

Max011:
"Stara škola" volela je fiksna uvećanja 4 i 6X. A noročito je volela da izbegava da na pošci koja se kupuje za sitninu nalazi optika od par hiljada maraka na montaži kupljenoj za male novce. Kao ilustraciju prilažem interviju sa domaćim predstavnikom  stare škole i vlasnikom "Stepskog sokola" koji neke stvari vidi ovako. https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=1927160707522775&id=1445177462387771 Nije baš 100% vezano za temu ali ima nekih dodirnih tačaka jer vredi čuti i druga iskustva. Znam da će upotreba .243 kao osnovnog kalibra izazvati polemike, ali...  ;) 

deeejan:

--- Citat: perop - 18. 05. 2018. 13:20:02 ---                                                                                           teaa
Dejane i ja sam lovio starim Svarowskim - Habicht fiksnog povećanja 6x42, bilo je to davno i takve optike su tada bile u ponudi. Fiksno povećanje 8x56 je preveliko i ima malo vidno polje. Znam ljude koji s Leupoldom VX1 -3-9x40 love čitav život i odstrijelili su 100-tine životinja. Ja sam lovio Leupoldom VX-II 3-9x50 i predložio bih iz iskustva kolegi Josephu da uzme tu optiku jer je jako kvalitetna.
                                                                                 zagi

--- Kraj citata ---
slazem se, leupold vx1 3-9 x40 ili jos bolje x50 i nista bolje nije potrebno. moje misljenje takodjer da s tim nece pogrijesiti zagi

Neno:
Čuj ja imam leupolda varijabl vxr-a koji je puno naći od VX-I i mogu ti slobodno reći da nikada ali baš nikada ne mrdam s 8 X povečanja i kada pucam na 10-ak metara s zasjeda optika i dalje stoji na 8X tako sam navikao.

Kod mene je teren takav da nisam imao neke koristi od varijabla 1,5-6X , a kamoli ovih šta počinju a 3X , ako češ mene poslušati uzmi 7X50 ili 8X56 za ćeku jer ta puška nije za pogon i pucanje u trku.

Kad stekneš iskustva i novaca nadogradi na nešto bolje .

perop:
                                                               teaa

Neno zašto kipplauf IZN 18 mh u kalibru 30-06 nije za pogon i pucanje u trku? To je univerzalna puška a u karabinskom lovu se uglavnom i puca jedan put.
                                                     zagi

Neno:
Kalibar je OK ali pogon gotovo podrazumijeva brzi drugi popravni šus, ne kažem da se ne može ali ovoj puškici je ljepše da ležerno zabaćena preko leđa meraklije pirša.

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

[*] Prethodna stranica

Idi na punu verziju