Optike i nosači > Optike
CARL ZEISS optike
Kimboarap:
Perop, o kakvim povecanjima ti pricas pobogu??? Pa neces pucat na 400-500 metara s optikom koja ima zoom 15x pa onda stavit na 4 ili 7 recimo¿¿ pa ni na maxsimalnom na tim daljinama ti je lov kao vrh glave sibice pobogu.... Podrazumijeva se da na 300+ pucas s najvecim povecanjem..... Perop pokusaj s zeissom na 100 m utvrdit di di na meti uputio sus a onda to pokusaj sa swa ali na 300, bas me zanima sta ces utvrdit::)))
Kimboarap:
A ove gluposti o pucanju nocu i trazenju prstenova pa o cemu vi pricate tko to puca nocu preko 150 m¿¿?¿
Sto se tice v8 sve 5 gledao ga i odustao kad sam vidio koliko je to cudo. Kao prvo tuter pa paralaxsa su mu veliki kao krafne:) promjer tubusa 36mm a ima skoro 1kg....
Kad se stavi na pusku stvarno izgleda ogroman, i upravo radi toga sam i odustao od kupnje((:::
perop:
teaa
Gluposti pišu oni koji nisu uzeli ove optike nikada u ruke nego čitaju razna naklapanja na portalima. Ja preferiram Zeiss u odnosu na Swarovski. Svatko onaj koji kupuje optiku Z6i povećanja 5-30x50 kupuje je da gađa mete ili lovi na ekstremnim udaljenostima. Što tu znači malo teža ili lakša optika. Kako može biti jednostavniji raditi Swaro turrettom nego Zeissom nije mi uopće jasno pa mi to svakako objasnite. Kod mene je puška upucana u 200m nulu a kasnije ako hoću pucati na 500m samo kliknem na broj 30(pucam turretom ne ringlom) ili kliknem 5 na ringlu. Kako od ovoga može biti išta jednostavnije i bolje nije mi uopće jasno. Što se tiče lova u rano jutro znao sam pucati i pogoditi muflona na priličnoj udaljenosti. Tu dobra optika u koju spada i Zeiss kvalitetno odradi posao. U ovakvim svjetlosnim uvjetima vrhunska optika daje sliku mete gdje se može pucati i pogoditi. Nije mi jasno Kimboarap kako vi bolje poznajete optiku od najboljih optičkih stručnjaka svijeta i tvrdite da je V8 loša optika. Swarovski se nekada busao u prsa uzetim osnovnim uvećanjem X6 preuzetim od IOAR-a i predstavljenim kao da je to njegov patent. Zoom 6 postaje pomalo prošlost. Swarovski već više godina u svijetu optičkih ciljnika nije predstavio ništa novo.
Macak:
--- Citat: DejanG - 26. 02. 2015. 07:05:06 ---Niko ne odgovori koji je bolji Victori V8 ili Z6i ???
--- Kraj citata ---
Ono sto sam ja procitao raznim testovima, V8 je za sada vrh. Imao sam oba nedavno u rukama, neku razliku nisam primjetio.
leon:
Vidi se da imate neki puno novaca. Pre puno godina sam uspješno lovio i sa 4x32, i preko 200 m.
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju