Optike i nosači > Optike

CARL ZEISS optike

<< < (116/178) > >>

sile:

--- Citat: perop - 26. 02. 2015. 13:37:14 --- teaa
Ja koristim Zeiss Victory Varipoint M 3-12x56T*, nisam koristio Zeissove prstenove koje mogu lako staviti i poboljšati brzinu pucanja nego pucam Turretom tablicom i klikovima. To mi je najjednostavnije i najpreciznije. Kako tko nauči pucati kojim modelom optike npr. Swaro ili Zeiss njemu je tako najjednostavnije. Meni je štimanje onih boja i prstenova kod Swarovskog u  najmanju ruku čudno, a o jednostavnosti da i ne govorim. Swarovski i njegovi ringovi svakako nisu napravljeni za lovce i strijelce  daltoniste  hao hao hao  kao i za jutro i sumrak gdje je teško raspoznavati boje. Swarovskom kapa dolje ali ni ja ne bi mijenjao Zeiss pogotovo zato što mu je končanica u II focalnom plan a točkica absehen 40 u I fokalnom planu. Dakle karabin se može upucavati jednako na bilo kojem povećanju i daje jednaku sliku pogodaka što kod Swarovskog gdje je končanica II fokalni plan nije slučaj. Ovo je po meni velika prednost ovih Zeissovih modela optike.
 zagi

--- Kraj citata ---
kolega pa ti si promašio "ceo fudbal" što bi rekli srbijanci....  swarov bt je oličenje jednostavnosti i praktičnosti za rukovanje u svim vremenskim uvjetima... zmirečki podesiš prstenje na željenu udaljenos pucanja...kakve boje i kakvi bakarači... očito nikad nisi z6i sa bt imao u rukama...

springo:

--- Citat: perop - 26. 02. 2015. 13:37:14 ---Swarovskom kapa dolje ali ni ja ne bi mijenjao Zeiss pogotovo zato što mu je končanica u II focalnom plan a točkica absehen 40 u I fokalnom planu. Dakle karabin se može upucavati jednako na bilo kojem povećanju i daje jednaku sliku pogodaka što kod Swarovskog gdje je končanica II fokalni plan nije slučaj. Ovo je po meni velika prednost ovih Zeissovih modela optike.

--- Kraj citata ---
Veću glupost već dugo nisam čuo, tj. pročitao. fre

Kimboarap:
 uf A sta reci springo:)) dok ih naucis izgubit cemo ih:::))))

Traper.:
Sile je u pravo. Ja imam kahles multi zero koji je rodonacalnik ove kerefekije ali smatram da je swarovski sa svojim BT to unapredio i pojednostavio od kahlesa. I momentalno je najednostavniji od svih i da netreba gledati ni boje ni nista nego i potpunom mraku na dodir prsta mozes namestit potrebnu daljinu.
E sad dali je sve to potrebno za lov je druga prica.

perop:
 zagi
[/quote] kolega pa ti si promašio "ceo fudbal" što bi rekli srbijanci....  swarov bt je oličenje jednostavnosti i praktičnosti za rukovanje u svim vremenskim uvjetima... zmirečki podesiš prstenje na željenu udaljenos pucanja...kakve boje i kakvi bakarači... očito nikad nisi z6i sa bt imao u rukama...
[/quote]
 teaa
Zagi ja sam i dnas držao Swarovski Z6i BT 5-30x50 stariji model u ruci, Jeste li ga Springo i Vi imali ne znam nisam siguran valjda jeste kada tako hvalite taj njihov BT . Sigurno je jedino da nikada niste ni vidjeli ni pucali s optikom Zeiss Victory Varipoint M 3-12x56T* Ovdje nije pitanje cijene jer ova optika košta i više od Swrovskog. Otkud je jednostavnije vrtiti prstenove nego odmah namjestiti turret klikom na broj koji odgovara padu zrna. Možda Vama i jest ali meni nije. Ne poznajem taj proces vrćenja i namještanja prstenova u raznim bojama i usputnog brojenja klikova niti ga želim učiti. Ovdje govorim o starijim modelima Swarovskog Z6i BT. O končanici u II fokalnom planu gdje sa extremne situacije treba upucavati pušku na samo jednom povećanju uglavnom maximalnom da i ne govorimo. Npr. Z6i 5-30x50 BT ako se puška upuca na povećanju x30 koliko je tada vidno polje optike. Zeissom se puca svakim povećanjem jednako i nije potrebno ponovo upucavati pušku. Kao što sam i naveo najjednostavnija je optika kojom dugo pucamo i s njom se služimo. Ja osobno nikada ne bi kupio Z6i BT pri Zeissovom modelu optičkog ciljnika Zeiss Victory Varipoint M 3-12x56T*. Pogotovo kada se radi o ovom novom Zeissovom modelu V8 jer je to za mene osobno bolja optika. To su nijanse ali ipak je V8 bolja optika u više parametara. Tako kažu i optički stručnjaci (npr. propust svjetlosti, veće osnovno uvećanje ali i Lotu.tec sistem spriječavanja kapljičenja i orošavanja i dr. Swarovski model optičkog ciljnika Z6 pomalo zastarjeva u odnosu na nove modele Schmidta&Bendera i Zeissa. Ipak kako bi rekli stari rimljani to je stvar ukusa: "Degustibus non est disputandum"!

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

[*] Prethodna stranica

Idi na punu verziju