Optike i nosači > Optike

CARL ZEISS optike

<< < (131/178) > >>

roger:

Na svim optikama koje sam ja vidio do sad - "kolutic za korekciju visine", odnosno elevacija (Elevation) je uvijek onaj gornji. Moze se vrtiti ili prstima, ili odvijacem, ili kovanicom, ili specijalnim kljucicem, u ovisnosti o modelu, i meni se cini da je vidljiv na toj optici. Dakle - postoji, jer je vidljiv na slici.

Drugi kotacic bi trebao biti sa desne strane, i on je za korekcije lijevo/desno - tzv. engl "windage".
Sad, mozda je neki nesporazum sa puskarom, ili krivo prenosis jer ne vidim optiku s druge strane.

Znaci - trebao bi da vidis da li ima jos jedan kotacic s desne strane.
Ako nema drugog kotacica, sa strane - onda je puskar u pravu - ja bih odustao od ove operacije.

Inace, kod zastave (mauser sistem) s leptir kocnicom, problem moze biti kad se kocnica podigne, a moze zapeti o optiku ako je nize montirana. Ali i ne mora.

Sve u svemu: ako ta optika ima jedan kotacic gore, (korekcija po visini) i jedan kotacic sa desne strane (korekcija lijevo - desno), onda se moze sve upucati, cak i uz minimalne tehnicke greske kod montaze baza.

Ako ima samo taj jedan kotacic, onda se nemoj upustati u to, tad je puskar u pravu.

okan:
nema bocnog ali sam pretpostavio da mozda ima oba  na tom jednom koluticu ali mislim da si upravu to je za visinu a po sirini nema. tako  je to tesko ako nebude dobro upasano(spram odredjenog metka) na montazi kasnije vrsit korekciju. ILi se zezat s metkom kiji bi imao najmanje otstupanje ili jos gore da svi idu u koso pa onda platit majstora da sve skida .

roger:
U tom slucaju, ja bih preporucio da odustanes od tog. zagi

okan:
ima jedan puskar koji bi mogao to srediti  100% ali ko zna opet jel bi bio zadovoljan s preciznoscu a morao bi jos i novu montazu platit jel ova sto sad imam ima prstenove jedan col a ta ima 30tubus pa jos doljnja baza ili sina a sve to da uradim pa nebude dobro. neisplati mi se pocinjat znaci.

roger:
Osim u literaturi, optike koje se stelaju pomicnim nosacem u praksi nisam vidio.
Ovo je ocito starija tehnologija.
Zanimjivo, nadasve!

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

[*] Prethodna stranica

Idi na punu verziju