Optike i nosači > Optike
CARL ZEISS optike
stipe_zg:
Pored ovog podučavanja o nazivu, niko nema neku konkretniju info.
Bodul:
--- Citat: Traper. - 13. 01. 2016. 15:52:53 ---Za pogon kahles ima najbolju koncanicu 4-dot i da nije tacka ukljucena jasno se odvaja od linije dok kod bendera ako nije tacka ukljucena samo tenke crte i mnogo losije za gazanje u pokretu.Dok sam lovio sa kahlesom nikad nisam uklucivao tacku za pogone dok sada sa benderom obavezno.
--- Kraj citata ---
Imao sam crvenu točku na nekoliko optika za pogon i gotovo nikad je nisam uključio jer mi nije trebala pa sam vremenom na svim optikama ostao na German 4 standardnoj končanici i to se za mene pokazao kao najbolji izbor.
Macak:
--- Citat: DejanG - 13. 01. 2016. 13:55:58 ---Samo što su ovi veliki duplo skuplji kod istih performansi. Realno nisu duplo bolji, nego jedno 30%....
--- Kraj citata ---
Da, samo to ti tih 30% onda fali u losim uvjetima ili sumrak kad postane interesantno....
grom:
Da ne švrljam okolo, treba mi za prijatelja širokokutna optika sa točkom koja bi išla na 300wm. Šta predlažete do nekih 4000 kuna jer on više dobro ne vidi preko meh. nišana, a nema vjere u ništa jer je dvije solidne optike karabin rastresao nakon 30-40 metaka.
DejanG:
Tih 30% je ne znatno. Moja Meopta Meostar R2 2,5-15x56 je ekstra, u sumrak se bas lijepo vidi pa čak i po mraku gdje je svjetljija trava. Po mjesečini i na snijegu super slika, tako da sve odrađuje kao mnogo skuplje optike. Ne kažem da Swar...Zeiss...S&B... i ostali velikani nisu bolji, sigurno da jesu ali u nijansama. zagi
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju