Optike i nosači > Optike
CARL ZEISS optike
Bodul:
--- Citat: DejanG - 13. 01. 2016. 13:55:58 ---Samo što su ovi veliki duplo skuplji kod istih performansi. Realno nisu duplo bolji, nego jedno 30%....
--- Kraj citata ---
Na čeki lovim sa Zeiss Diavary 2,5-10x50 i sa Docter 2,5-10x48, nije to neka strašno velika razlika ali Docter je bolji i ima čistiju sliku u svim uvjetima.
U pogonu trenutno lovim sa Docterom 1-4x24 i kad ga usporedim sa Kahlesom 1,1-4x24 daleko ima kvalitetniju i čistiju sliku dok je Kahles neprikosnoven u vidnom polju i brzom hvatanju (zumiranju) cilja u pokretu u odnosu na slične optike kojima sam lovio.
Često sam razmišljao da je od svih optika kojima sam lovio, uzeti od svake nešto najbolje i onda složiti jednu "pravu" optiku rol
Traper.:
Za pogon kahles ima najbolju koncanicu 4-dot i da nije tacka ukljucena jasno se odvaja od linije dok kod bendera ako nije tacka ukljucena samo tenke crte i mnogo losije za gazanje u pokretu.Dok sam lovio sa kahlesom nikad nisam uklucivao tacku za pogone dok sada sa benderom obavezno.
stipe_zg:
Zna li neko nesto vise da mi kaze o optici ZAISS 2.5-10x52 t, radi se o starijoj optici.
Kolka bi bila cena u nekom dobrom stanju
wortexhole:
Ako piše ZAISS, onda bježi od toga jer ZEISS postoji ali ZAISS ne, ako nije neki kineski jeftilen u pitanju. zagi
stipe_zg:
Moja greska sor ZEISS je naravno, mislim da su mozda i fabricki ugradjivali na Sava kranj te optike.
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju