Optike i nosači > Optike

CARL ZEISS optike

<< < (145/178) > >>

berbenn:
U cemu je razlika?

Lazar:
ne koristim ni jedan ni drugi a evo bas gledam na YouTube i zeiss mi se vise svidja 9 prstenova za 9 distanci i jednostavno se okrece metri pisu na prstenu,  u Prinzip i bt od swara funkcionise isto

DejanG:
Ajmo, zar niko nema i nije gledao ZEISS Diatal 7x50 T* ?  zagi z10 archery

HunterCroat:

--- Citat: Kimboarap - 01. 03. 2015. 10:05:30 ---Ima netko zeissa victory diavari 2.5-10x50 T* sa koncanicom Z 500????
Ako ima kako mu se u praksi pokazala koncanica i na kojem povecanju ju je upucavao za kalibar 8x57 s@b hpc 12.7g( 197gr).  zagi
Ja sam nesto pokusavao ali nisam uspio dobit precizne suseve na oznacenim daljinama:(

--- Kraj citata ---

Pozdrav, ja imam identičnu optiku, koji god kalibar bio pušku moraš upucat pri najvećem povećanju optike na 100m.
Te crte su napravljene na osnovu Blaserovog cdp-a u 300. win mag... Ja sam se postedio muke pa sam kupio blasera tog kalibra i upucao na cdp tako da nemam šta namještat. Bitno mi je samo da stavim na maksimalno povecanje i tada su crte  funkcionalne. Kada upucavas neki drugi kalibar ne moras se mucit, zeiss ima tablicu i prema gramazi metka i proizvodacu ti daje korekciju crta u slikovnom obliku, na kojem ce rapid z funkcionirat za tvoj kalibar :)

http://ballistic-calculator.zeiss.com/ballistic evo kalkulator, izaberes streljivo, optiku i to je to... Vidim da si davno pisao, vjerojatno si ovo i rijeso do sada...

Takodjer u pdfu na netu imas uputstvo za drugi nacin, gdje pomcou formule sam izracunas povecanje na kojem ce ti crte funkcionirat :)

HunterCroat:

--- Citat: Kimboarap - 01. 03. 2015. 10:05:30 ---Ima netko zeissa victory diavari 2.5-10x50 T* sa koncanicom Z 500????
Ako ima kako mu se u praksi pokazala koncanica i na kojem povecanju ju je upucavao za kalibar 8x57 s@b hpc 12.7g( 197gr).
Ja sam nesto pokusavao ali nisam uspio dobit precizne suseve na oznacenim daljinama:(

--- Kraj citata ---

Optimalno povecanje ti je na 9x, vidi se na slici koliko ti koja crta oznacava metara, što ne znaci da ne mozes pucat pri povecanju 10x, samo na kalkulatoru ovu crvenu strelicu pomjeri na 10x i dobit ces novi izracun udaljenosti za to povecanje

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

[*] Prethodna stranica

Idi na punu verziju