Optike i nosači > Optike

KAHLES optika

<< < (66/89) > >>

haram:
Hvala kolega, nazvet cu ih, mozada naprave.

tyrol:

--- Citat: evaeva - 12. 04. 2016. 19:50:06 ---
--- Citat: haram - 12. 04. 2016. 17:33:47 ---Dali neko zna gdje mogu u HR dati kahles HELIJA S da mi ociste koncanicu i eventualno promijenu staklo na objektivu jer se beschitung (premaz) vremenom iskracao od brisanja. Koncanica je cetvorka i na tri debele balke ima nesto kao trina, sitna spena pocitavoj duzini kao da se farba osula, ispucala.  Sam centar sa tankim linijama je u redu i moze se pucati al ne izgleda lijepo. Usput broj optike je 333414 pa mozda neko moze desifrovati koliko je stara. Hvala.

--- Kraj citata ---
Probaj kontaktirati Etran d.o.o. iz Zg, oni ti se bave takvim stvarima.......

--- Kraj citata ---
Budu sigurno nešto napravili...
Moguće je očisititi i one "fleke" od vlage (koje se zavuku između lijepljenih leća, a može se i zamjeniti končanica....
Kod mene je končanica izgledala kao da su trnovi hrđavi (vidjela su se oštećenja), no zamjenjena je.... d4

haram:
I koliko je izislo to sto su uradili. Ako je preko 200€ radije cu je dati kolegi koji radi u Becu pa da je odnese direktno u firmu da je servisiraju. Naslijedjena je od oca zajedno sa steyr daimler puch (schonnauer) u kal. 7x64, pa zbog toga. Karabin jos dobar i vjerovatno ce s njim loviti i njegov unuk tj. moj sin koji je trenutno u fazi polaganja lov. ispita.

ivod:
Kolega Haram, uobičajeni servis optike u Etranu vam je 500-600 kuna.

haram:
To je podnosljivo. Jos ako mognu promijeniti i prednje staklo platio bih i vise. Nazovem i saznam vise. Hvala.

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

[*] Prethodna stranica

Idi na punu verziju