Optike i nosači > Optike
KAHLES optika
Gabro:
Sad može netko vikat nelegalno i takve stvari ali činjeca je da za cijenu jedne premium optike, njihovih top klasa (Zeiss, Swar...) čovjek može kupit optiku srednjeg razreda (čak i srednja gornja klasa) + jedan dodatak tipa Pulsar F155 i opremljen je bolje za sve situacije nego sa premimum dnevnom optikom. Nema više dan/noč, mjesec je/mjesec nije. Glavno da optika drži šus, da ima dobar mehanizam, da je čvrsta i pouzdana a ako je staklo malo slabije ima propusnost svijetla par postotaka slabije od premium klase (onih famoznih 15 minuta) ima danas naprava koja to anulira ;D, a imam osječaj da če u budučnosti takve naprave biti sve pristupačnije. Recimo 1000 eura optika + 1100 eura F155, i još si ispod buđeta jednog Swara ili Zeissa.... I sad će me vikat ;D ;D ;D
johnny1966:
Napisao si istinu! Tak da se nema puno za dodati!
Recimo Minox 2-10x50 za 650 € plus F155 za 1100€ i još ostane za dobar karabin tak da čovjek može loviti bez straha jel bude mjesečine ili ne.
šokac:
Svaka ti na mjestu Gabro samo
obično tko kupuje dnevnu za 2-3 tisuće
europa teško da nema tisućicu za noćnu.
Ako nema odmah, imat će nagodinu.
Bez brige .
grom:
Ljudi imaju švenk montaže i mjenjaju noćne i dnevne optike. Sve zajedno 1000 eura...Yukon photon oko 4000 kn, srednja dnevna nova ili dobra rabljena oko 2500 polus montaža za sve. oko 8000 kn i imaš sve.
Gabro:
Je Šokac dobro govoriš nije svakome kuna ista ;D.
Grome svjestan sam i te sheme, ali išao sam povuč neku usporedbu gdje se ne gubi puno na kvaliteti dnevne optike a za razliku u novcima dobiješ još i nočni dodatak tako da nekakva razlika od 1500 eura od visoke srednje klase do najviše klase nema nekakve logike više ako je ikad i imala.Kad smo več na temi Khales več smo spominjali prije da za 1000 eura uzmeš CSX a i još kad mu dodaš ovo ti si spreman na sve. Može se ič i na opciju optika sa boljim zoomom, da se pokrije više lovačkih situacija uglavnom ima opcija.
Inače malo odlutasmo...
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju