Optike i nosači > Optike

KAHLES optika

<< < (14/89) > >>

Ry1:
Ma da, mislio sam na zero stop a ne na multi zero, pisem na par foruma istovremeno...petak je pa mnogi ostanu u "reshtu"
Takticaru multi zero ne znaci nista, zero stop znaci velike sanse za ostajanje na spisku za veceru
elem
imam i ja taj Kahles, tamo neku Helia 3-12x56
dobio sam je djuture kupujuci polovan Sako L61
dobra optika, definitivno vredna para koje za nju traze i sigurno ima vise mogucnosti nego sto 90% vlasnika iste mogu da postignu
konkretan problem kod ovog (starijeg) modela je "tunnel vision"
kod malog uvecanja uz primetno povecanje vidnog polja istovremeno se vizuelno podebljavaju zidovi tubusa...
meni ne smeta jer i onako ne idem izpod 7x a na tom uvecanju daje sve sto ti treba od 20-150m
obzirom da nema paralax i da smo se tek poceli druziti (kao i svako doveden u mojoj familiji) jedno vreme cemo ostati na udaljenosti koja nece znaciti ni prisnost ni poverenje
mozda kasnije
ako izdrzi

Kaligula:
Zanimljivo,to nisam primijetio na svojoj optici.
 Prvom prilikom idem u DETONEX isprobati jedan od 3-12x56 pod svim mogučim povečanjima,da vidim u čemu je vic.

Kaligula:
Išao sam u DETONEX pogledati o čemu se radi.

Nisam na nijednoj od desetak optika KAHLES-a vidio tu pojavu.

Ne kužim u čemu je vic.

josip89:
pitaj boga ja nisam baš ni skužio di je problem ali ako može slika

Goran:
I ja imam Kahles 2,5 -10 x 50 i super zadobljan sa svom mehanikom i staklima ali bi volio neku drugu koncanicu mada to nema veze za lov odlicna stvar. Multi zero odlicna stvar ali ako ne koristis nema potrebe kupovati. Jednostvanije je nekad bolje a Kahles je super optika ali sve se treba skladno sloziti. Nista ne fali 3006 a i Sako je sasvim OK mada vise volim 75.

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

[*] Prethodna stranica

Idi na punu verziju