Optike i nosači > Optike

Koja optika za daleka pucanja sa 338 lap. mag.

(1/4) > >>

lovac 1:
Da čujem Šmekere, a znam da ih ima na ovom Forumu.

valdop:

--- Citat: lovac 1 - 16. 09. 2010. 21:05:08 ---Da čujem Šmekere, a znam da ih ima na ovom portalu.

--- Kraj citata ---
kolega ovo je forum LOVAC, portal je ono drugo gdje si isto postavio anketu, no nema veze, samo podsjetnik da znamo gdje smo. pitanje, jel se na kraju zbrajaju odgovori ankete ili će tamo pobijediti kahles a ovdje zrak ?

krilaš:
Ako bih ja sebi trebao kupiti optiku za daleka pucanja izbor bi pao SAMO na Swarovski Z6i 2,5-15X56P.

Ako me pitas zasto bas Swarovski Z6i? Odgovor bi glasio.
Posedujem vec dva Swarovski jedan 2-12x50 Z6i i drugi za lov pogonom 1-6x24 Z6i i tek kada sam postao vlasnik Swarovski optike shvatio sam sta znaci loviti sa uzivanjem.
Slika ne verovatno kristalna vidno pole neverovatno siroko i sto se na svakom drugom optickom nisanu ne vidi ta odrecenom uvecanju a Swarovskom na tom istom uvecanju na istoj zadaljuni vidite jos jedna jako bitzana vazna funcija iluminacijo tako lako i jednostavno manopuleseta a da se pogled kroz optiku ne gubi i ne mora se ponovo traziti cilj.
E sad zasto bih ti savetovao 2,5-15x56P je zbog jos jedne znacajne sitnice koja je jako bitna kada zelite pucati na velike distance a to je da se optika moze upucati(vizirati) na tri zarlicite udaljenosti naprmer 150m,250m i 300m.
Ta manipulacija se isto tako lako vrsi i menjaju se daljine  pomeranjem gornjeg pockica u krug a na tockicu postoje tri koji imaju izbozine  i lako i pri smanjenoj svetlosti znade na kojoj udaljenosti vam je krst koncanice ili crvena tacka.
Od svega ovoga sto sam vam rekao  i od svih ovih rlina koje sam nabrojao i koje ga svrstavaju daleko ispred svih optickih nisana trebao bih da pomenem i negovu cenu koja je 2799 EUR-a bez sine za mpicvrscivane ta montazu i sa sinom 2859EUR-a,e sad posto sve sto vredi to mora i da kosta tako da i ova cena nije puno koliko uzivanja ova optika nudi.
Pozdrav Goran

Macak:
Ne pucam na delako, al citam razne stranice / forume u Europi i nekako ekipa vise sklona  Schmidt&Benderu, pa sam glasao za njega ;D

PinzHunter:
bolje kupiti onu optiku za posmatranje zvijezda i odmah pucati na velikog i malog medvjeda direktno sa velikih kola.

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

Idi na punu verziju