Optike i nosači > Optike

Koja optika za daleka pucanja sa 338 lap. mag.

<< < (2/4) > >>

Nosler:

--- Citat: PinzHunter - 16. 09. 2010. 22:20:39 ---bolje kupiti onu optiku za posmatranje zvijezda i odmah pucati na velikog i malog medvjeda direktno sa velikih kola.

--- Kraj citata ---
Da se ne kosi sa lovackom etikom to pucanje sa kola?! happi

Inace sam glasao za S&B jer kazu da je odlican u tim verzijama za "daleko"...

kmkole86:
nigde nema IORa?

Štef:

--- Citat: kmkole86 - 17. 09. 2010. 09:54:32 ---nigde nema IORa?

--- Kraj citata ---

Pa ni Swara i još ponekih...

pepi2:
Lovac1 mislis na sportsku optiku za daleka pucanja,za lov ili optika bi sluzila za sve pomalo?Iako je glasanje zavrsilo mislim da od tvoga izbora sve imaju u svojim programima serije koje pokrivaju podrucje i za sport ili lov.I za obadvoje odjedamput.Po mome misljenju za daleko pucanje vazno je da optika ima veliko uvecanje ,vise od 12x jasnu slliku po mogucnosti siroko vidno polje.Podesavane paralakse je neizostavno.Makar ga ti nisi ukljucio u svoju anketu,Swarovski ,model koji spominje kolega krilas bio bi idealan u kombinaciji za daleko puknut bez obzira na sta.Ja osobno nisam strasni pucac na daleko ali imam spomenuti model opt. nisana pa kad sam u komercijalnom lovu po odabiru divljaci vodic mi obicno sugerira-pucas pri povecanju 4 ili 6?? kako koji.Naravno kad vecina njih koristi varijabilne optike koje pri velikim ili najvecim povecanjima nisu tocne ili nemogu izostriti sliku.Ja moju navinem na 12, 13 ili 15 izostrim sliku poriktam paralaksu i biram dlaku u koju cu gadjati.I pogodim ;D.

Kripton:
Imam Leupolda Vari x III AO DOT 6-20x40 sa korekturom paralakse.
Nikad nikakvih problema sa njime nisam imao i za po danu je jako dobar. Nije za noć jer nema nočni premaz leća, ali po danu na 300 metara na meti vidiš muhu.

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

[*] Prethodna stranica

Idi na punu verziju