Optike i nosači > Optike
KOLIMATOR!!!
RANGER94:
Kolege, koristi li netko od vas kolimatore(laseri za upucavanje oruzja-dostupno u Moni Zagreb)?
syncm2:
--- Citat: RANGER94 - 24. 01. 2012. 15:01:34 ---Kolege, koristi li netko od vas kolimatore(laseri za upucavanje oruzja-dostupno u Moni Zagreb)?
--- Kraj citata ---
Mislim da je već pisano o ovoj temi na forumu, malo pogledaj...
A kad već pišem, ukratko ću reći, laser imam i više mi se dopada od kolimatora, čini mi se preciznijim, samo ima manu jer se na suncu crvena točka slabo vidi pa treba tražiti sjenu ili pred noć upucavati. Kolega ima kolimator i... neznam, koristimo i laser i kolimator da približno dobijemo optiku, a onda na stalak za upucavanje i kraj priče. Kad sam kupio stalak rekli su mi da sam lud i da bacam novce, a kad su ga koristili i vidili da sa 2-3 metka upuca optiku onda je sve ok.
tyrol:
--- Citat: syncm2 - 24. 01. 2012. 15:26:10 ---
--- Citat: RANGER94 - 24. 01. 2012. 15:01:34 ---Kolege, koristi li netko od vas kolimatore(laseri za upucavanje oruzja-dostupno u Moni Zagreb)?
--- Kraj citata ---
Kad sam kupio stalak rekli su mi da sam lud i da bacam novce, a kad su ga koristili i vidili da sa 2-3 metka upuca optiku onda je sve ok.
--- Kraj citata ---
Stalak je super stvar (definitivno se potroši minimalno streljiva), samo ponekad ipak treba i vlasnik upucane puške to probati i po potrebi korigirati
z10
RANGER94:
Sad mi tek nista nije jasno! Koja je razlika izmedju lasera i kolimatora?
syncm2:
--- Citat: RANGER94 - 27. 01. 2012. 16:59:49 ---Sad mi tek nista nije jasno! Koja je razlika izmedju lasera i kolimatora?
--- Kraj citata ---
Laser, ili laseri, dva modela, jedan je kao metak ide u cijev, poebno za svaki kalibar, a drugi model ide isto u cijev ali s prednje strane, i univerzalan je za sve kalibre, od 0.22 - 0.50 cal. Kad ga postavis nariktaš crvenu točku koju laser projicira na metu i prema njoj podesiš končanicu.
Kolimator ide na vrh cijevi ali nema točke i lasera nego preko svoje optike gledas u kolimator koji ima na sebi "končanicu" i tako poriktas optiku. Znači mora se poklopiti končanica u kolimatoru i optici.
Nadam se da je jasnije sad..
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju