Optike i nosači > Optike
KOLIMATOR!!!
RANGER94:
Bravo majstore, sad je sve jasno! Fala lipa! zagi
evaeva:
--- Citat: syncm2 - 28. 01. 2012. 09:01:26 ---
--- Citat: RANGER94 - 27. 01. 2012. 16:59:49 ---Sad mi tek nista nije jasno! Koja je razlika izmedju lasera i kolimatora?
--- Kraj citata ---
Laser, ili laseri, dva modela, jedan je kao metak ide u cijev, poebno za svaki kalibar, a drugi model ide isto u cijev ali s prednje strane, i univerzalan je za sve kalibre, od 0.22 - 0.50 cal. Kad ga postavis nariktaš crvenu točku koju laser projicira na metu i prema njoj podesiš končanicu.
Kolimator ide na vrh cijevi ali nema točke i lasera nego preko svoje optike gledas u kolimator koji ima na sebi "končanicu" i tako poriktas optiku. Znači mora se poklopiti končanica u kolimatoru i optici.
Nadam se da je jasnije sad..
--- Kraj citata ---
Samo bi se nadovezao na gore navedeni tekst da i nakon poravnanja končanica sa laserskom zrakom kolimatora potrebno je ispucati metak i vidjeti kako nosi, nema upucane puške bez ispaljenog metka.
lovac10:
U kolimatoru nije končanica nego mreža kao šahovska tabla i kad je puška upucana zabilježi se mjesto gdje je končanica i vrsta streljiva. i nakon nekog vremena samo se provjerava da li je končanica na istom mjestu na mreži
Lazar:
Bas tako kolimator sluzi kontroli optike i samo grubo moze da posluzi upucavanju a jos nisam vidio upucanu optiku koja je u centru slike na kolimatoru,ove stvarcice su samo korisne za poluautoomate i kominirke za ksrabine nema potrebe ,izvadis zatvarac pogledas kroz cijev i optiku i to je to ,sitne korekcije neidu bez opaljenog metka
lovac10:
Uh ovo gledanje kroz cijev baš i ne podržavam, imao sam jedno vrijeme dva komadiča punog željeza sa malim rupicama
pa sam stavljao jedan na početku cijevi a jedan na drugi kraj pa škicao unutra da prvi metak dobijem u metu.Izgubio sam to ili mi je netko maznio ali je solidno služilo a jeftino.Gdje se može kupit kolimator i koliko košta
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju